Fylkesmann Brit Skjelbred i Sør-Trøndelag anbefaler at Oppdal og Rennebu jobber frem mot nyttår for å få til en sammenslåing. Innen 2025 bør kommunene bli til én, mener fylkesmannen.

Både ordfører Kirsti Welander i Oppdal og Rennebu-ordfører Ola Øie var til stede da fylkesmannen la fram sin endelige anbefaling til kommunestruktur i fylket.

- Fylkesmannen bekrefter mye av det som vi i Oppdal har pekt på som vesentlige momenter. Det pekes på at Oppdal og særlig Rennebu vil bli sårbare i fremtiden med de oppgavene som kommunen skal betjene, sier Welander til Opdalingen.

- Jeg legger merke til at fylkesmannen anbefaler at Oppdal og Rennebu ser på saken fram til 2025. Fylkesmannen vurderer at sårbarheten til Rennebu ikke er større enn at vi kan kjøre prosessen helt fram til 2025, mener Øie.

Welander ønsker nye samtaler med Rennebu

Oppdalsordføreren mener det er viktig at Oppdal og Rennebu blir et tyngdepunkt i sørdelen av fylket.

- Dersom Rennebu ønsker å ta opp igjen samtalene med oss er vi i Oppdal åpen for det, sier Welander og fortsetter:

- Det er synd at Rennebu skal stanse muligheten til å danne en sterk region sør i fylket. Oppdal og Rennebu vil komme ytterlige svekket ut mot flere kraftsterke regioner som nå dannes, mener hun.

- Welander er positiv til videre samtaler med Rennebu fram mot nyttår, ønsker dere det?

- Vi har kjørt en bred prosess i Rennebu. Vi har hatt innbyggerundersøkelse og folkeavstemning. De to undersøkelsene viste et samsvar i hva befolkningen ønsker. Det har vi valgt å legge vekt på, sier Øie og gir uttrykk for at Rennebu ikke vil gå i nye samtaler med Oppdal.