Ved Stamnesbrua på fylkesvei 510 i Rennebu er en del av aluminiumsrekkverket borte. Fylkesvei 510 går på vestsida av Orkla, parallelt med fylkesvei 700, som går på østsiden.

Rekkverket har visstnok manglet lenge, og om ulykken skulle være ute, er det bare et tau som står mellom innkjørselen til brua, og elva Orkla. Om man kommer kjørende fra Gunnesgrenda og skal svinge nitti grader til høyre over brua, kan det hvis man er litt uoppmerksom og i perioder med glatt veibane, føre til ubehagelige opplevelser for trafikkantene.

Hull i sikkerheten

Ingen Opdalingen har snakket med, vet hvordan, eller hvor lenge, det er gått siden sikkerhetshullet har oppstått. Teknisk drift i Rennebu kommune innrømmer dog at de har vært klar over saken en stund. Det har ikke rådmann Birger Hellan.

– Dette er nytt for meg, men hvis dette stemmer, vil vi se på saken og få avklart ansvarsforholdene, sier han.

Autovernet, eller rettere sagt mangelen på det samme, står ved tilslutningen til Stamnesbrua, så å si midt mellom selve brua som er Rennebu kommune sitt ansvar, og fylkesveien, som går gjennom Gunnesgrenda og Jåren, og som dermed er fylket sitt ansvarsområde.

Har kontaktet Statens vegvesen

At rekkverket er fylket sitt domene, er Rennebu kommune ganske klare på, men uansett er de interessert i å komme i dialog med dem som har det formelle ansvaret for autovern langs fylkesveien.

– Kommunene kan ikke sette ned rekkverk på en fylkesvei, men jeg har sendt en mail til Statens vegvesen for å få svar på dette. For uansett må det jo gå det an å snakke sammen, slik at det kan tilføres nødvendige midler til reparasjon og vedlikehold. Dette skulle ikke by på noe noe problem, det er bare å få dem i tale, er den optimistiske meldingen fra enhetsleder Arne Meland ved teknisk drift i Rennebu kommune.