Denne uken arrangerer Oppdal kommune Helsestasjonsdag for voksne på Oppdalshallen, og målgruppen er voksne over 65 år eller voksne med en kronisk lidelse.

Dersom du har kroniske sykdommer som diabetes, hjerte og lungesykdom, asma eller kols, kreft eller nedsatt immunforsvar er du velkommen til å stille opp for veiledning, råd og informasjon.

Det er muligheter for private samtaler med fagpersoner om egne helseutfordringer og som vanlig er det mulig å få tatt årets infulensavaksine.

Vaksineringen utføres i Oppdalshallen kun denne dagen, ønsker man å få vaksine en annen dag må det gjøres hos fastlegen. De som ønsker pneumokokkvaksine (lungebetennelse) må få tatt denne hos fastlegen.

Pensjonistforeningen selger kaffe og noe å bite i, og helselaget spanderer frukt.

Hele elleve fagpersoner fra kommunen stiller opp, personer med kompetanse blant annet innen folkehelse, diabetes, kreft, demens, fysioterapi, ergoterapi, tannpleie, psykisk helse og rusarbeid. Her skulle det med andre ord være grunnlag for å få svar på og hjelp til det meste innen helse.

Tilbudet gjelder også pårørende og ektefeller og partnere som lever sammen med mennesker med kroniske sykdommer og som er velkomme til å bli med på helsestasjonsdagen i Oppdalshallen.