Flere har tatt kontakt med kommunen med spørsmål  om skiløype på Gjevilvassveiene kommende sesong.

Blant annet har Gjevilvassveien SA ved sekretær Cecilie Mittet orientert kommunen og skisporets venner om vedtaket som ble fattet på ekstraordinært årsmøte, om at Gjevilvassveien SA legger til rette for at det skal legges skispor på deler av Gjevilvassveien vinteren 2016/2017.

I brevet til kommunen opplyses det at styret vil følge tidligere års praksis og brøyte veien fram til første store snøfall etter 1. desember, og at veien deretter vil bli fysisk stengt med bom.

Også Enern Oppdal ved styreleder Stein Bugge og Trollheimen Turistsenter AS ved Bård Vasli har stilt spørsmål til kommunen om skiløype på Gjevilvassveiene kommende skisesong.

I svarbrev fra kommunen viser enhetsleder for plan og forvaltning Ane Hoel til kommunens reguleringsvedtak, som er påklaget og oversendt Fylkesmannen i Sør-Trøndelag for endelig avgjørelse.

Ber om sammtykke fra grunneiere

- Dersom fylkesmannen stadfester vedtaket, kan man preparere skiløype på veien forutsatt at man har grunneiernes samtykke, skriver Hoel i brev til Gjevilvassveien SA, Trollheimsporten Turistsenter AS og Enern Oppdal AS.

Hun forklarer at det er sendt ut brev til samtlige grunneiere og rettighetshavere som blir berørt av Områdereguleringsplan for Gjevilvassveiene, med tanke på å få samtykke til å preparere skiløype i vinter.

- Dersom vi får slikt samtykke kan det prepareres skiløpe i vinter, skriver Hoel.

Uten samtykke har kommunen plan B

Dersom kommunen ikke får slikt samtykke vil kommuneadministrasjonen legge saken fram for kommunestyret med spørsmål om ekspropriasjon.

Hoel antyder at en slik sak kan bli fremmet til årets siste kommunestyremøte den 14. desember.

Dersom kommunestyret da vedtar ekspropriasjon, kan det søkes til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag om samtykke til forhåndstiltredelse.

Dersom fylkesmannen gir en slik forhåndstiltredelse kan det legges skispor i vinter, forklarer Hoel.

Uten stadfestet reguleringsplan, ingen skispor

- Dersom det det verken blir gitt samtykke eller vedtak om ekspropriasjon med påfølgende samtykke til forhåndstiltredelse, vil Oppdal kommune ikke preparere skiløype i vinter, skriver Hoel.

Fortsatt venter kommunen på en avgjørelse fra fylkesmannen på klagen på kommunens reguleringsvedtak. Et vedtak som er ventet i første halvdel av desember.

Dersom fylkesmannen tar klagen til følge og ikke stadfester kommunens vedtak, blir det uansett ikke skispor på Gjevilvassvegen kommende vintersesong.