I utgangspunktet skulle utredningen av salg av sentrumstomten mellom Aunasenteret og Husfliden (BS14) drøftes i kommunestyret uten presse til stede. Men flere av representantene i kommunestyret uttrykte at debatten burde gå for åpne dører. Dette ble også vedtatt med 19 mot 4 stemmer.

- Jeg savner at vi politikere sier hva vi ønsker at tomtene skal bli brukes til. Tomtene ligger i hjertet av Oppdal sentrum, sa Ketil Jacobsen (H) i kommunestyret.

- Det bygges mange boliger i Oppdal, og det er bra. Men på akkurat disse tomtene kan det være lurt å utelate boligformål. Ved å gjøre det signaliserer vi at vi ønsker næringsvirksomhet, fortsatte han.

- Kan ikke bruke tomtene til flere leiligheter

Høyre-politikeren la fram et tilleggsforslag til formannskapets innstilling på vegne av Høyre og Venstre. Tilleggsforslaget til Høyre og Venstre lyder som følger:

Kommunestyret mener at det ikke er ønskelig at det tillates utbygging til boligformål på BS14 og BS15, og ber om at det vurderes hvordan dette kan sikres i forbindelse med endring av reguleringsplanen.

Forslaget ble enstemmig vedtatt av de 22 representantene i salen. Trygve Sande (V) og Kyrre Riise (V) ærklærte seg selv inhabile i saken mens Gerd-Mette Drabløs (V) fikk innvilget permisjon.

Hans Bøe (V) var tilslutt den eneste representanten fra Venstre igjen i salen. Han var som Jacobsen og resten av kommunestyret enig i at tomtene ikke må brukes til mer boligutbygging.

- Vi kan ikke bruke tomtene til å bygge enda flere leiligheter i sentrum. Her må det opp et "signalbygg" som kan inneholde det som trengs for å heve næringslivet i Oppdal mange hakk, kommenterte Bøe.

Lek på sør-vestre del av BS14

Kari Toftaker (Sp) synes det er spennende at politikerne får være med på å forme Oppdal sentrum.

- Vi må tenke langsiktig og ta med næringslivet i diskusjonen. Jeg skulle ønske at vi kunne dra på en befaring på tomtene, sa Toftaker.

Kommunestyret støtte også formannskapets vedtak om å ikke bebygge sør-vestre del av BS14, men at denne delen utredes med tanke på uteopphold, lek og aktiviteter.

Så snart endringen av reguleringsplanen eventuelt blir vedtatt, bes rådmannen legge frem sak om salg av BS14 og BS15. Salg kan skje som åpent salg til høystbydende eller til markedspris til en bestemt aktør etter fastsetting av markedspris fra uavhengige og kvalifiserte takstmenn.