I november kunne Opdalingen fortelle at styreleder og tre av styremedlemmene i Oppdal Everk trekker seg med umiddelbar virkning. Styret signaliserte at de oppfattet vedtaket i kommunestyret angående framtidig driftsform som en direkte mistillit.

Under onsdagens kommunestyremøte ble den nye styresammensetningen presentert. Det er formannskapet og ordfører Kirsti Welander (Ap) som har vært valgkomite og har arbeidet med å foreslå komptetente styremedlemmer.

- Vi skulle hatt bedre tid på å jobbe med sammensetningen av styret. Normalt gjør man det i god tid før en generalforsamling. Men prosessen har vært ekstra krevende fordi vi skal erstatte fire styremedlemmer, sa Welander til kommunestyrerepresentantene.

Hytteoppdalinger

Welander presenterte først kandidatene slik at partiene etterpå kunne gå sammen og diskutere navnene og gjøre seg opp en mening.

Formannskapet foreslo følgende personer til styresammensetningen i Oppdal Everk:

Som styreleder foreslås Torkil Leinum. Han er bosatt i Trondheim og jobber i SpareBank 1 SMN Invest. Leinum har hytte i Oppdal og har god kjennskap til energibransjen.

Som styremedlem er Steinar Thoresen fra Trondheim foreslått. Han jobber i dag i regnskapsfirmaet Paveto AS.

Ingrid Skjøtskift er foreslått som det tredje styremedlemmet. Oppdalingen er byråd i Trondheim for Høyre. Hun har bakgrunn som journalist og kjenner situasjonen i Oppdal Everk godt.

Det fjerde og siste styremedlemmet som er foreslått er Janne Ørsund Bruseth fra Sunndalsøra. Hun er også hytteoppdaling og jobber i Statnett.

Enstemmig vedtatt

Et enstemmig kommunestyre støttet formannskapets forslag om styresammensetning. Ordføreren tar med seg vedtaket til torsdagens ekstraordinære generalforsamling i Oppdal Everk.

- Vi skulle hatt mer tid på å vurdere kandidatene, men vi i Senterpartiet synes det er gode kandidater. Vi har full tillit til det nye styret, kommenterte Ola Husa Risan (Sp).

- Jeg synes det er gledelig at forslaget på styret er basert på kompetanse. Høyre støtter forslaget, sa Ketil Jacobsen (H).

Styrehonorar

Torkil Leinum velges som styreleder i 2,5 år. Det samme gjelder styremedlem Ingrid Skjøtskift. Steinar Thoresen og Janne Ørsund Bruseth er foreslått å sitte 1,5 år fram i tid.

Ordføreren ble gitt fullmakt til å fastsette styrehonorar under generalforsamlingen. Welander foreslo et fast honorar på 70.000 kroner i året til styrelederen og en møtegodtgjørelse på 1.500 kroner per møte.

De resterende styremedlemmene får 30.000 kroner i fast honorar mens møtegodtgjørelsen blir på 1.3000 kroner.