«Vi har gått grundig til verks og testet landets største skisteder. Fra Geilo til Voss og Oppdal», skriver Norges største reisemagasin Reiselyst i sin desemberutgave.

Veldig grundig til verks har de likevel ikke gått på alle områder, da enkelte opplysninger om Oppdal ikke er helt oppdatert.

De skriver at anlegget er tredelt – Vangslia, Stølen og Hovden, med forskjellige eiere, og bruker dette som argument for å hevde at samarbeid er Oppdals største svakhet.

«Så visst kommer man seg rundt på fire fine fjell og anleggene henger sammen, men her er det langt mer å hente", skriver de videre.

Det var i fjor vinter at reisemagasinet testet de 15 største og mest populære skianleggene i Norge.

På førsteplass har de Hemsedal med totalt 23 poeng, fulgt av Trysil (22 poeng), Geilo og Vestlia (22 poeng), Norefjell (20 poeng), Kvitfjell (19 poeng), Beitostølen (19 poeng) og Hafjell (18 poeng), med Oppdal tett bak på plass åtte og 17 poeng.

Magasinet beskriver Oppdal som landets hotteste skisted på Erik Håkers tid.

«Det kan Oppdal godt bli igjen, om bygdas krefter klarer å spille på lag», skriver de.

Oppdal får pluss for lange og morsomme løyper og kjempefine offpisteområder, og de påpeker også at anlegget nå er utbygd med flere snøkanoner som kan forlenge sesongen.

De skriver samtidig at det ikke er så lett å få til et felles samlingssted med et så spredt heissystem, og at dette påvirker utelivet.

Heissjef Arnulf Erdal har ikke sett testen, og ønsket derfor ikke å kommentere den.

–Men med den snøen vi har fått nå kan jeg love fantastiske forhold helt til topps i Vangslia i helga, sier Erdal.