Selskapet Industiveien 1, AS, har kjøpt forretningsbygget som tidligere huset samvirkelaget på Berkåk.

Det er entreprenøren Gunnar Halgunset som står bak selskapet, og med på lasset finner vi Oppdalsbedriften Marion Eiendom.

- Marion Eiendom er en stor eiendomsutvikler i Oppdal, og et firma som vi gjennom tidligere samarbeid kjenner godt. Tanken bak kjøpet er å utvikle et eiendomsprosjekt på tomta, forteller Halgunset til Opdalingen.

- Handelen gikk fort

Det gikk raskt fra tidligere eier Coop Orkla Møre endelig bestemte seg for å selge tomta med tilhørende bygg, og frem til handelen var gjort. En avtale som ble sluttført for bare kort tid siden.

Så tidlig i prosessen er det, at Gunnar Halgunset ikke kan gi noe tidsperspektiv på når det settes i gang arbeid på tomta. Det eneste som er sikkert, er at den gamle, og tildels nedslitte bygningen som ligger kloss inntil E6 i Berkåk sentrum, snart er historie.

Det er kjent at spesielt dreneringsproblemer, gjør at det så og si konstant står vann i kjelleren i bygget. Halgunset legger da heller ikke skjul på at det ikke er bygget, men selve tomta som er det interessante i forbindelse med investeringen.

- Vi har fått signal om at det er marked for flere hus og leiligheter på Berkåk, og jeg synes personlig det er behov for å blåse litt liv i systemet, sier Halgunset.

Heis og parkeringskjeller

Hvor mange boenheter det blir snakk om, er litt for tidlig å si, men Halgunset ser for seg leiligheter som har det han betegner som moderne, men normal standard.

- Så langt har vi ikke kommet på detaljnivå, men vi ser for oss leiligheter etter dagens standard, som blant annet vil inneholde heis og parkeringskjeller, sier han.

Beliggenheten burde være pefekt for dem som ønsker nærhet til fasiliteten i kommunesenteret, for det tar bare få minutter å gå fra de planlagte leilighetene, til butikk, bank og andre forretninger midt i sentrum av Berkåk.