Den siste tiden har det kommet svært store mengder snø i Oppdal. Dette skaper utfordringer for hjemmetjenesten i Oppdal kommune, som har bilene sine parkert ute. Mye av arbeidstiden går med til kosting av snø og skraping av is.

- Med økende arbeidsmengde og flere oppgaver skal det være unødvendig å bruke så mye tid på å få frem bilene. Når åtte personer bruker 15 minutter på å koste av snøen på bilene, blir det to timer hver dag, sier en av de ansatte til Opdalingen som vil være anonym.

Hjemmesykepleieren forteller at de har tatt opp ønsket om carport med ledelsen flere ganger uten å bli hørt.

- Hvert år har vi det samme problemet. Vi har heller ikke motorvarmer, og mye snø fører til stor slitasje på bilene, sier Opdalingens tipser.

- Dagens situasjon er beklagelig

Enhetsleder Lill Wangberg i hjemmetjenesten i Oppdal kommune skjønner frustrasjonen til de ansatte som kjører bilene hver dag.

- Jeg er helt enig i at bilene burde stått under tak. Dagens situasjon er beklagelig, forteller Wangberg til Opdalingen.

Ifølge enhetslederen er det flere år siden de la fram et forslag om å skaffe carport.

- Dette handler først og fremst om ressurser. I tillegg har vi plassmangel. BOAS er bygd ut og det planlegges nye demensboliger for eldre, forklarer hun.

- Det klages også på mangelen på motorvarmer i bilene?

- Da vi skaffet de små bensinbilene ble vi fortalt at de er driftssikre og ikke trenger motorvarmer, sier hun.

Wangberg sier hun skal ta innspillene til etterretning.

- Vi må prøve å få lagt det inn i handlingsplanen til våren, slik at politikerne får vurdert det, forteller hun.