Denne uka ble det arrangert yrkesmesse for alle elevene i 9. og 10. klasse ved Rennebu ungdomsskole. Ungdommene strømmet på, men mor og far var også invitert og de var nok nesten like spente som ungene - det er tross alt viktige valg som skal fattes for resten av livet når man velger utdannelse.

Bedrifter og videregående skoler stilte opp for å fortelle hvilke valgmuligheter de har å by på, Oppdal videregående skole var også til stede og solgte inn "kortreist utdannelse". Tradisjonelt reiser rennebuungdommen nordover når de skal utdanne seg videre, og derfor var det ekstra viktig for OVS å fortelle om sine tilbud.

Mange av ungdommene har nok allerede siktet seg inn på en eller annen studieretning, mens det også var nok av dem som var i villrede.

Politiet stilte opp med egen stand, og her var det mange som tok turen innom, Anna Rønning kunne fortelle at hun ønsket å satse å komme inn på politiskolen.

- Jeg vet det er et høyt snitt og tøffe opptakskrav, men jeg vil søke likevel for å se om jeg kommer inn. Jeg synes politiet gjør en viktig jobb, og jeg tror det er en jobb som vil passe for meg, fortalte Anna til Opdalingen.