Forekomsten av influensalignende sykdommer er på vei tilbake i flere av landets fylker, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.

Det har også vært en nedgang i antall sykehusinnleggelser, skriver Folkehelseinstituttet i sin ukentlige rapport.

I årets første uke fikk 2,9 prosent av dem som gikk til legen, diagnosen «influensalignende sykdom». Andelen influensasyke er dermed avtagende sammenlignet med romjulsuken da tallet var 3,4 prosent.

I uke 1 ble 265 personer innlagt på sykehus med alvorlig influensa, mens det i uke 52 var 365 innlagte. I alt har 1.420 personer blitt innlagt siden uke 40. Instituttet presiserer at overvåkingen av alvorlig influensa dekker halve Norges befolkning.

På landsbasis er det fortsatt middels influensaaktivitet. Aktiviteten er klart høyest i Oslo, selv om den også der er fallende – mens det er lavest aktivitet i Finnmark. Ifølge Folkehelseinstituttet er det fortsatt for tidlig å si om den endelige toppen er nådd.

En oversikt fra romjulsuka viser at forekomsten av influensa øker betydelig. Verst var det på Østlandet, spesielt i Oslo og Akershus, men også i Trøndelag er mange syke. Den sterkeste økningen i romjula fant sted i Møre og Romsdal og Oppland.

Influensautbruddet ligger an til å bli det kraftigste på flere år. Antall påvisninger er allerede høyere enn sist vinter og høyere enn vanlig for årstiden.