De 200 bilene som er solgt i 2016 er registrerte nye biler i Oppdal regdistrikt. Salg av bruktbiler kommer i tillegg. Markedet i Oppdal har gått fram 18 prosent sammenlignet med fjoråret.

– Bedriften i Oppdal er den eneste i Trøndelag som kan skryte av en slik framgang. De har hatt en fantastisk vekst, forteller Stian Berg Torgersen, salgsdirektør i Toyota Bilia Trøndelag til Opdalingen.

Det gode året gjør at bedriften har hatt en økning på 54,5 prosent i salget sammenlignet med 2015, noe som igjen gjør at de er nummer én i Oppdal.

– Vi legger bak oss et veldig bra bilår, både her i Oppdal og i Trøndelag, hvor veksten er på 16 prosent, forteller Berg Torgersen.

Stadig mer populært med hybrid

– Av personbilene vi har solgt representerer hybridandelen 71,7 prosent i 2016 mot 30,8 prosent i 2015. Oppdal nærmer seg da landet totalt i hybridandel, forteller salgssjef ved Toyota Bilia Oppdal, Ivar Sollie til Opdalingen.

– En av grunnene til at hybridsalget har eksplodert det siste året, er nok at folk skjønner hva det er og hvilke fordeler det gir, sier salgsdirektøren.

Sollie forteller at det er veldig spennende å se utviklingen som har skjedd i Oppdal de siste årene.

– I et dieseldistrikt som Oppdal, så er det veldig interessant å se at syv av ti av våre kunder velger hybrid. For noen år siden var det omvendt, sier Sollie.

– Vi har vært synlige i markedet

Salgsdirektøren påpeker at det er første gang på veldig mange år at bilforretningen i Oppdal har klart å nå et salgstall på 200 biler.

– Dette var et mål vi satte oss i januar 2016. Målet ble nådd på nyttårsaften og var innenfor med flere timers margin, sier han.

Sollie forteller at en av grunnene til at de har klart å nå målet, er fordi de har vært påskrudd og synlige i markedet.

– Etter at vi ble en del av Bilia-kjeden, har vi også fått tilgang på mye mer bruktbiler enn hva vi hadde tidligere. I dag har vi flere tusen biler i systemet som vi kan skaffe, sier han.

Sollie påpeker også at forretningen ligger strategisk plassert i forhold til E6.

– Det er flere som velger å kjøre innom oss, sier han.

– Jeg regner med at det er mange som har lagt merke til bilene som står utenfor, men det er ikke bare hos bilforretningen vi har sett en økning. Også hos bensinstasjonen har det vært mer trafikk det siste året, sier Berg Torgersen.

– Det ultimate målet

Målet for neste år er allerede satt for gjengen ved Toyota Oppdal.

– Vi skal strekke oss mot 300 biler. Det er det ultimate målet vårt og det skal være innen rekkevidde, sier Berg Torgersen.

– Vi går ut av startblokka og sier 300. Det er det vi skal jobbe for. Vi har allerede hatt en veldig god start på det nye året. Januar har alltid brukt å ha vært en treig måned, men så langt har det gått veldig bra. Det er veldig artig å være godt i gang. Det hadde vært tungt om vi måtte ta igjen det vi ikke fikk solgt i januar i en senere måned, sier Sollie.

Tar over som plass-sjef

Magnar Hårstad har vært driftsansvarlig siden 1998 og fram til nå. Neste år skal han trappe litt ned og da er det Ivar Sollie som får det hele og fulle ansvaret. Han har fra 1. januar i år gått inn i rollen som plass-sjef. Han skal være et koordinerende ledd mellom bedriftene.

– Nå har han vært hos oss i ett år og blitt varm i trøya. Vi har veldig stor tro på at han blir en sjef som får de forskjellige avdelingene til å fungere sammen og miljøet til å blomstre, sier salgsdirektøren.

Sollie er veldig klar for å ta fatt i den nye rollen.

– Jeg tenker at dette er nye utfordringer som er til for å løses. Hele jobben går ut på å få avdelingene til å spille hverandre god. Vi må gi gode pasninger til hverandre slik at vi lykkes, sier han.

Berg Torgersen legger til at Magnar har gjort en kjempejobb med å bygge opp bilforretningen. Nå er det Ivar sitt ansvar å bygge det videre til himmels.

katrine.naas@opdalingen.no

913 88 680