Vi har lagt 2016 bak oss, og et nytt år åpner for en sunnere og sprekere livsstil. Det er nettopp slik mange tenker like etter jul. Bare spør driftsleder og gruppeinstruktør ved Oppdal Treningssenter, Line Brattbakk.

–Nytt år og nye muligheter gjør at motivasjonen er på topp hos folk. Vi har hatt et kjempetrykk av kunder etter jul. Her er det fulle timer og mange nye medlemmer, forteller Brattbakk til Opdalingen.

Det er ikke det første året at folk springer ned dørene på treningssentrene i januar måned.

–Det er slik det nye året bruker å starte. Det er i hvert fall ikke noe mindre pågang her sammenlignet med samme tid i fjor, sier hun.

–Vi nullstiller oss 1. januar

Også ved Spenst Oppdal på Sagtunet merker daglig leder Siri Hoseth at folk har økt trenings-motivasjon i inngangen av det nye året.

–Det har vært bra pågang av nye medlemmer den siste tiden. Det virker som om vi mennesker nullstiller oss 1. januar. Mange har kanskje hatt en travel avslutning på det nye året og velger derfor å starte det nye året med trening, forteller Hoseth.

–Ikke legg lista for høyt

Nå håper treningsguruen at folk klarer å holde treningen vedlike. Det er ikke alltid like lett å opprettholde nyttårsforsettene. Derfor mener Hoseth det er viktig å ikke sette seg for høye mål.

–Når man starter å trene er det fristene å kjøre enda hardere på når man har rask fremgang. Jeg pleier å anbefale å starte med minimum to treningsøkter i uka, sier hun.

Brattbakk ved Oppdal Treningssenter er enig i at mange ofte legger lista for høyt når man er ny på treningssenteret eller kommer tilbake etter en pause..

–Det er mer enn nok med to til tre økter i uka. Min erfaring er at de som kjører på med fire til fem dager i uka blir lei og slutter etter et par måneder, forteller hun.

- Et godt og langt liv

For såkalte «støttemedlemmer» finnes det nok av.

–Vi vil jo helst at folk skal trene jevnt hele året. Vi har en stabil medlemsmasse, men vi har noen som har kommet bort til meg og sagt at de var støttemedlem i fjor høst, men som skal prøve til igjen i år, sier Brattbakk.

Hoseth ved Spenst Oppdal mener alt ligger i hodet på folk.

–Få treningen inn som en del av livet ditt. Tenk at man gjør det for å få et godt og langt liv, forteller hun.