Autotal heter den nyoppstartede bruktbilforretningen som er i ferd med å etablere seg i Snøfugl-bygget i Oppdal sentrum. Mange har sikkert lagt merke til at det har dukket opp flere biler på eiendommen i det siste.

I mars i fjor åpnet latviske Kaspar Kuimets møbelbutikk i lokalene i Kåsvegen. Etter kort tid ble butikken avviklet.

Nå er det Per Inge Maridal fra Kristiansund, bosatt i Sunndal, som skal prøve lykken i bygget, som tidligere har huset klesbutikken «Lady Bird», bilforretningen «Midt-Norge Bil», «Olav Snøfugls Trykkeri» og kontor til «BL entreprenør» i forbindelse med arbeidet med nye E6.

- Årsaken til at vi velger å etablere oss i Oppdal er den sentrale beliggenheten. Det er et knutepunkt med jernbane og veiforbindelser. Vi har stor tro på stedet, forteller daglig leder Maridal til Opdalingen.

Biler i alle prisklasser

- Oppdal har allerede godt etablerte Prøven Bil og Toyota Bilia. Hvordan skal dere skille dere ut?

- De driver med nybilsalg og ettermarked, som de for øvrig er veldig dyktige på. Vi konsentrerer oss om kommisjonsalg og bruktbil. Ellers er det ikke så veldig mange måter å skille seg ut på, sier han, og legger til at mye av bilsalget vil foregå over internett.

Firmaet skal selge bruktbiler i prisklassen 0 til 400.000 kroner.

- Alt handler om tilgangen på biler. Visjonen er å skaffe biler i alle prisklasser med riktig utstyr, forteller Maridal, som har lang erfaring i bilbransjen.