En eller gang mellom onsdag kveld og fredag kveld har Espen Karlsen i Mjuklia på Berkåk hatt ubudne gjester på besøk i garasjen sin. Tyven(e) har tatt med seg verktøy, hovedsakelig av merket Makita.

Det er så vidt Opdalingen kjenner til, andre gang et slikt tyveri har funnet sted i området. Før jul fikk en annen beboer i Mjuklia frastjålet verktøy av merket Makita fra sin garasje. Den gangen hadde uvedkommende tatt verktøyet ut av koffertene de lå i, sannsynligvis for å spare plass.

Espen Karlsen driver firmaet Rennebu Maskinutleie, og i den nyoppførte garasjen i Granliveien har han stående et noe mer omfattende utstyr enn det de fleste av oss kan skilte med.

- Det har vært noen i garasjen min i går eller i dag og forsynt segmed Makita verktøy. 2 stk. batteri muttertrekkere, 1 stk. batterivinkelsliper, 1 stk. batteri skrumaskin, 4. stk batteri og 1 lader er blant det som er borte, skriver Karlsen på Facebook sent fredag kveld.

Karlsen har vært bortreist i det aktuelle tidsrommet, og er derfor usikker på når tyveriet skjedde. Uansett føles det fryktelig irriterende.

- Ja, sånt er veldig irriterende. Det virker som om de har gått etter lett omsettelige verktøy med relativ høy verdi, og det ser ut som de bare plukker med seg Makita verktøy. Garasjeporten kan bare åpnes med fjernkontroll, men tyven(e) har tatt seg inn gjennom døra i bakkant. De har vært nokså frekke, sier han med en solid dose understatement.

Karlsen har i forbindelse med virksomheten sin stående maskiner og annet utstyr av høy verdi, og vil nå ta grep for å hindre gjentakelse.

- Jeg kommer til å sette opp kamera og et skilt som viser at området blir kameraovervåket, sier Espen Karlsen til Opdalingen.

Forholdet vil bli anmeldt i løpet av mandag.