Tirsdag skal Stortinget nok en gang diskutere forvaltning av ulv. I den anledning reiste det mandag en stor delegasjon fra distriktene inn til Oslo for å markere sin misnøye med regjeringens håndtering av ulvesaken.

Bak fakkeltoget står en bred allianse av grunneiere, jegere, beitenæring og en rekke kommuner. I delegasjonen finner vi Hege Fjøsne fra Oppdal. Hun er bonde og grunneier.

- Vi må være solidarisk med de som bor i Hedmark. Det er lovlig fattet et vedtak som nå blir dyttet til side med flaue unnskyldninger, forteller Fjøsne til Opdalingen.

Sauebøndene Sveinung og Lene Lygre fra Rennebu er også på plass i Oslo for å vise sin støtte. Markeringen startet klokken 19.00 mandag kveld.

- Vi er Norges største sauekommune

Selv om Oppdal og Rennebu ikke ligger innenfor ulvesonen, mener bonden det er naivt å tro at ulven ikke kommer hit.

- Vi er Norges største sauekommune, og vi vet alle hva ulven gjør med sau. Når revirene blir så store som i Hedmark, trekker ulven ut og sprer seg til hele landet, sier oppdalingen.

- Det er ikke lengre enn seks mil i luftlinje fra der jeg har dyrene mine på beite til Spekedalen i Rendalen, der 560 sau ble tatt av ulv, fortsetter hun.

- Det er veldig skuffende

Bussen som Fjøsne og familien Lygre reiser til Oslo med startet i Steinkjer. Etter markeringen kjører bussen hjem til Trøndelag igjen. Fjøsne synes det er dårlig at ikke flere fra Oppdal og Rennebu tar del i fakkeltoget.

- Det er veldig skuffende. Det er bare snakk om å få noen andre til å ta kveldsstellet med dyrene. Det går ikke an å sitte i Oppdal og tro at ulven ikke kommer hit. Hva skal vi gjøre når ulven kommer hit? Dette handler ikke bare om Hedmark, men om nasjonal ulvepolitikk, forteller bonden.

- Vi har hatt streifdyr i østfjella, Nerskogen, Lønset og i Rennebu. Jeg er sikker på at det kommer til å bli mer ulv her også i fremtiden, legger hun til.