Statsminister Erna Solberg ble ønsket velkommen til Oppdal helsestasjon av både barn og ansatte, mens ordfører Kirsti Welander ga statsministeren en kort orientering om kommunens visjon om "et attraktivt liv i en fjellbygd".

Inne på helsestasjonen fikk hun servert smoothie.

– Det får også barn og unge som kommer hit, innledet ledende helsesøster Nina Jensen Mjøen, før hun orienterte statsministeren om det arbeidet som gjøres ved helsestasjonen.

– Vi som er ansatt her er stolt av å jobbe i Oppdal kommune som har prioritert arbeidet med barns oppvekstvilkår høyt, fortalte Mjøen.

Se stor bildeserie fra statsministerbesøket her!

Møtte reflekterte barn

Etter samtalen med de ansatte fikk statsministeren møte Einar, Maria S, Leha og Maria W fra femte trinnet, og som er brukere av helsesøstertjenesten.

I en lett og ledig samtale fikk Erna høre om barnas erfaring med helsestasjonen.

– Her får vi sjekket syn og hørsel, og vi kan få hjelp hvis vi blir mobbet, fortalte Einar.

– Så hvis dere blir mobbet på skolen så kan dere snakke med helsesøster, spurte Erna.

Noe alle fire nikket bekreftende til.

Andre fortalte om situasjoner når det er problemer hjemme.

– Ja, det er jo blant annet vanskelig når foreldrene skal skilles, og da er det greit å ha noen andre å snakke med, sa Erna.

Maria S viste fram et spill der barna i samtaler kan trekke et kort med ulike spørsmål til hjelp for å snakke om vanskelige saker.

– Du kan få trekke et kort, sa Maria S.

Kortet hun trekker ut ville hun ikke svare på: "Fortell om en gang du gjorde noe du ikke fikk lov til".

– Nei, nei, nei, ikke med så mye presse til stede. Da kommer det i avisa vet dere.

Erna utførte fødselskontroll

Maria W viste fram en plansje med en hjelpehånd og figurer med røde og grønne tanker, som illustrerer de vonde og gode tankene.

– Dette kan være til hjelp hvis man har det vanskelig, fortalte Maria W, og overleverte et eksemplar til statsministeren.

– Takk, den er fin, svarte hun. Den kan være fin å bruke ved regjeringskonferansene.

– Det her var gøy, var kommentaren fra barna etter at de alle fikk ta en "selfie" med statsministeren.

– Det er fint at barn har et slikt sted å gå til, fortalte Erna.

Statsministeren fikk også møte høygravide Ida Marie Sandhagen fra Fagerhaug, som stilte sporty opp til fødselskontroll. Hun fikk også møte Inger Beate Måren Sundseth som måtte føde i ambulansen.

– Systematikken i oppfølging av barn er noe regjeringen opptatt av, og det ser vi fungerer her, sa Erna til Opdalingen i det hun satte seg inn statsministerbilen for å bli kjørt til jernbanestasjonen.