Høsten 1966, skoleåret 1966/1967, hadde Oppdal ungdomsskole sitt første ordinære driftsår. Det første kullet gikk ut av skolen i 1969.

Det betyr at ungdomsskolen dette skoleåret feirer 50 år. Ifølge rektor Håvard Melhus har ikke skolen markert tidligere jubileum.

– Det er helt klart på tide at vi har et jubileum. De fleste i Oppdal har et nært forhold til skolen, forteller rektoren til Opdalingen.

Feirer 15. mars

Sammen med de ansatte Gunnhild Wennevold, Mari Hjerkinn, Hilde Brandegg og Gunn-Kristin Hagen, er de i full gang med å planlegge feiringen. Onsdag 15. mars åpner skolen dørene for alle som vil komme på jubileet. Her vil det bli historisk tilbakeblikk og servering av kaffe og kaker.

– Det er nok mange voksne som er nysgjerrige på klassebildene som henger på veggene, smiler de.

Senere på kvelden blir det mulig å besøke seks ulike stasjoner rundt om på skolen. Med god hjelp fra lærerne har 8. trinn laget en film som viser skolen før og nå. 9. trinn skal demonstrere hvordan kroppsfaget og matfaget har utviklet seg gjennom årene.

MOT er en viktig del av skolen, og 10. trinn skal synliggjøre arbeidet som gjøres for å få robuste ungdommer og et trygt ungdomsmiljø. Samme skoletrinn skal vise forskjellene på faget matematikk i dag sammenlignet med tidligere.

– Det har skjedd mye siden skolen ble bygd for 50 år siden. I 2002 ble skolen blant annet rehabilitert og påbygd, sier Melhus.

Har vært over 300 elever

Det skal også lages en jubileumsquiz ved hjelp av den digitale plattformen Kahoot, som stadig flere skoler bruker i undervisningen.

– Vi er blitt en digital skole. På samme måte som at barneskolene i Oppdal har egne nettbrett til barna, har våre elever egne datamaskiner, sier skolesjefen.

262 ungdommer går per dags dato på ungdomsskolen. Selv om det er et ganske høyt tall, har det vært langt flere elever på skolen.

– Det har vært over 300 elever her på det meste. Da jeg gikk ut av skolen i 1989 var vi hundre elever på trinnene, forteller Melhus.

Da skolen sto ferdig ville de ha hjelp av folket i kretsene til å bestemme hva skolen skulle hete. Her ble det foreslått både Aune ungdomsskole og Hafella ungdomsskole. Rektoren er glad for at navnet ti lslutt ble Oppdal ungdomsskole.

– Vi er jo en skole for alle kretsene i Oppdal. Det er ganske interessant at de hadde en avstemning, sier han.