Gjermund Kvam slutter som rektor ved den kristne privatskolen på Vollan i Oppdal fra og med 1. august i år. Det bekrefter han selv overfor Opdalingen.

– Det handler om personlige årsaker. Først og fremst er det totalsituasjonen hjemme som gjør at jeg slutter, forteller Kvam.

Rektoren bor på Voll i Rennebu kommune og pendler daglig til skolen i Oppdal. Han og kona har tilsammen seks barn. Det yngste barnet starter på barneskolen til høsten, mens det eldste barnet i flokken tar fatt på det andre året på videregående skole.

– Reiseavstanden har vært en kostnad for familien i lang tid. Jeg jobber lange dager og er sliten når jeg kommer hjem, sier han.

Trer inn i lærerstilling på Berkåk

– Hva skal du starte med fra høsten av?

– Jeg skal starte i en lærerstilling i flyktningtjenesten i Rennebu kommune. Det blir veldig spennende. Det er en stor fordel at jeg kommer nærmere familien min, forteller Kvam og legger til:

– Jeg søkte på denne stillingen fordi jeg tror den passer meg bra. Jeg er utdannet innen tverrkulturell kommunikasjon, så det passer meg egentlig midt i blinken.

Han har over lengre tid vurdert å finne seg en annen jobb som er nærmere hjemme.

– Nå kjenner jeg tiden har kommet. Jeg føler vi er i havn med utfordringene som Vollan skole har stått ovenfor siden skolen ble flyttet. Det er alltid en utfordring med kontinuitetsbrudd, men nå er jeg sikker på at skolen tåler å bytte rektor, forklarer Kvam.

Startet som lærer på Tågvollan

Ifølge rektoren er Vollan en privatskole i vekst med økende elevtall. Totalt 35 elever går på skolen inneværende skoleår.

– Da jeg tok over skolen var det dystre utsikter. Vi var nede på 20-tallet, men vi klarte å bremse nedgangen. Jeg antar at vi kan bikke 40 elever neste skoleår, sier han og har stor tro på at skolen kan fortsette å vokse.

Kvam er utdannet adjunkt og startet på Tågvollan skole som lærer i 2009. Høsten 2013 ble han assisterende rektor, før han 1. januar 2014 tok over som rektor etter Torgunn Arntsen, som pensjonerte seg.

– Jeg kan på mange måter si at jeg har gått gradene. Jeg utdannet meg også litt da jeg jobbet på skolen, forteller han.