Pizza Oppdal AS er slått konkurs på grunn av momsgjeld og franchisekrav fra Peppes Pizza. I tillegg dukker nå gamle synder opp i dagslyset.

Johnny Johansen bekrefter ovenfor Opdalingen at Oppdal Pizza AS er slått konkurs.

Dette skjer først og fremst på grunn av et MVA-krav fra staten på nesten 400.000 kroner. Dette kravet kan imidlertid bli noe redusert når regnskapsbilag for november og desember, altså etter at driften ble avviklet 8. oktober blir bokført.

I tillegg er det fremmet et erstatningskrav fra Peppes Pizza i forbindelse med franchiseavtalen som Oppdal Pizza trådte ut av på slutten av 2016. Dette kravet er estimert til cirka 300.000 kroner.

Nå viser det seg også at Peppes Pizza sentralt - som har ført regnskap på vegne av den lokale restauranten de siste ni - ti årene har utbetalt for lite feriepenger. Fagforeningen har oversendt et foreløpig anslag, og her kan det være snakk om så mye som 300.000 kroner. Dette er imidlertid krav fra den tiden både Schønheyder og Wenaas-gruppen drev restauranten.

Johnny Johansen forteller at ut over disse kravene så har lokale leverandører fått sine oppgjør, alt papirarbeid er i følge boka og at han har en god dialog med bobestyrer. Til fratrekk fra gjelden kommer også forskuddskatt som er innbetalt på egen konto og som er klar til å overføres til myndighetene.

Johansen forteller at da han tok over driften hadde restauranten fram til da opparbeidet seg en gjeld på 1,7 millioner.

Johansen forteller at han selv er en av de største kreditorene til både restauranten og utestedet i kjelleretasjen, det dreier seg om privat lån til driften, innkjøp av utstyr og ubetalt husleie.

Det er Johnny Johansen som eier lokalene gjennom et eget aksjeselskap.

Johansen som driver Vangslia Drift forteller at driften av både restauranten og utestedet i kjelleren ble forskriftsmessig avsluttet i starten av oktober og at ny drift ble igangsatt i november.