Opdalingen har tidligere skrevet om Oppdal Dyreklinikk som har renovert sine lokaler i Ansnes-bygget i Oppdal sentrum. For knappe tre uker siden flyttet de hjem igjen etter å ha holdt til i lokaler hos Urd Klima i industriområdet under oppussingen.

- Det var godt å komme hjem igjen. Ikke minst når lokalene er nyrenoverte, smiler dyrlege Hanne Mesloe Small.

På det ene behandlingsrommet står hun sammen med kollega Harald Leikarnes. På bordet behandler de katten til Mesloe Small. Fisk som katten heter, skal fjerne tannstein.

- Alt er ikke helt på plass her. Vi må fortsatt jobbe oss inn i skuffer og skap. Men alt det viktigste utstyret er på plass, forteller hun.

Større venterom med resepsjon

Mye har skjedd i lokalene etter oppussingen. Den største forandringen ser man kanskje på venterommet. Det har blitt større og rommet har i tillegg fått en skranke.

- Vi har også fått flere behandlingsrom. Tidligere var det en flaskehals. Med begrenset åpningstid for smådyr, kunne det lett bli kø her, sier Leikarnes.

Dyreklinikken har også fått en blodprøvemaskin. Nå er det enklere for dyrlegene å stille en sikker diagnose på dyrene. Tidligere ble prøvene sendt inn til sentrallaboratoriet i Oslo.

- Nå får vi svar på blodprøvene i løpet av 20 minutter. Stordyr har også nytte av blodprøvemaskinen. Vi har tatt en del prøver av både sau og ku, og funnet ut at det er litt lavt med magnesium rundt omkring, forteller Leikarnes.

Inviterer til åpen dag

Neste fredag inviterer dyrlegene til åpen dag i de nye lokalene.

- Da kan alle som har lyst komme og se hvordan vi har fått det og stille oss spørsmål. Det blir også servering av kaffe og kaker og en konkurranse eller to, sier Mesloe Small.

- Jeg ser folk klager over at hundeeiere er for dårlig til å plukke opp møkka. Kanskje vi skal dele ut noen bæsjeposer? ler Leikarnes.

Se flere bilder av den «nye» dyreklinikken øverst i artikkelen!