På selveste kvinnedagen, 8. mars, skal årets russekull på Oppdal videregående skole (OVS) gjøre en innsats for Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon.

I år vil flere enn 32.500 personer i Norge få en kreftdiagnose. Pengene fra årets aksjon vil gå til de som lever med uhelbredelig kreft, skriver Kreftforeningen på sine hjemmesider.

– Det er ingen hemmelighet at russen har et litt dårlig rykte, derfor er dette den ene tingen vi kan vise at det kommer noe positivt ut av russefeiringen. Alle er gira på å støtte opp om dette, forteller Tobias Ørstad til Opdalingen. Han er PR-ansvarlig for russen.

Skal prøve å dekke hele kommunen

Totalt 68 elever er i år russ ved OVS, og skal fra dør til dør i hele kommunen. Russen har ennå ikke bestemt seg om de skal aksjonere i Rennebu. Astri Forbregd og Martin Venedik har hovedansvaret for innsamlingsaksjonen.

– Vi er nå i gang med å dele folk inn i ulike områder. Vi håper å få dekket hele kommunen, men vi kan ikke garantere at alle husstander blir besøkt, sier Ørstad, som håper folk vil vise giverglede til bøssebærerne.

Håper å komme på nivå med russen i fjor

Får man ikke besøk av russen er det likevel mulig å støtte saken. På Kreftforeningens nettsider finner man «Oppdalsrussen tar et krafttak mot kreft!». Her kan man enkelt donere penger.

– Folk kan donere penger allerede nå. Er vi så uheldig at vi hopper over noen dører kan man gi sin støtte uansett, smiler han.

I fjor samlet russekullet i Oppdal inn 78.000 kroner til aksjonen. Det beløpet har årets russ planer om å kopiere.

– Vi har et mål om å komme opp på samme beløp som i fjor. Vi kan ikke være dårligere, forteller Ørstad.