Onsdag morgen inviterte Visit Oppdal næringsliv og andre samarbeidspartnere til frokostmøte på Quality Skifer Hotel.

Her ble selskapets kommende nettside presentert av Kristin Riise i KRY Kommunikasjon.

I desember i fjor vant det lokale markedsføringsbyrået anbudsrunden om å produsere innhold til Visit Oppdals nye hjemmeside.

Mange er spente på den nye Visit-plattformen som har som mål om å trekke flere turister til Oppdal, men oppmøtet under presentasjonen onsdag kunne likevel vært bedre.

- Visit-plattformen blir det viktigste markedsføringsverktøyet Oppdal skal ha fremover. Vi ønsker at hele Oppdal skal være med på dette, forteller Riise.

Skal forholde seg til masterplanen

Visjonen til Visit Oppdal er å gi besøkende verdifulle fjellopplevelser. Dette beskrives gjennom tre ord; raus, ekte og nyskapende. Ifølge Riise er dette noe de legger vekt på i presentasjonen av Oppdal.

- Vi må forholde oss til masterplanen. Vi skal ikke finne opp kruttet på nytt. På nettsiden vil vi spisse oss inn mot ski, sykkel og vandring, sier hun.

All informasjon som legges ut på Visit Oppdal skal kategoriseres på ulike nivå. Her skal man finne overnattingsmuligheter, tilbud og aktiviter, handel og service og mat og drikke.

- Tilreisende skal kunne stå på ski i fjellet, handle i butikkene, spise middag på restaurantene og gå ut på et kulturarrangement om kvelden. Helhetstilbudet skal få turistene til å komme tilbake. Noen blir kanskje så imponert av Oppdal at de vil flytte hit, sier Riise.

Ser mot Ål i Hallingdal

Riise forteller at de tar utgangspunkt i nettplattformen til destinasjonen Ål i Hallingdal på Visit Norway.

- De har klart å kategorisert nivåene på nettsiden godt. Jeg tenker deres arbeid er noe som kan overføres til oss, mener hun.

Plattformen skal lanseres 1. april. Den eksisterende nettsiden oppdal.com vil bli linket opp mot Visit Oppdal.

- Til påske skal vi få på plass den generelle teksten til nettsiden. Her vil man finne informasjon om hva man kan gjøre i Oppdal, sier Riise.

Nå starter arbeidet med å samle inn informasjon i form av tekst og bilder fra aktørene i Oppdal.