Under Næringslivskonferansen i 2014 oppsto ideen om å etablere «Hyttetomta Oppdal & Rennebu».

Prosjektet er selvfinansiert ved at flere grunneiere med hyttetomter har gått sammen for å markedsføre og selge hyttetomter.

– I dag er det 17 grunneiere som er med fra Oppdal og Rennebu, forteller Joar Grønset, som nå har bedt om å bli avløst som prosjektansvarlig.

– Jeg har litt for mange baller i lufta og alt for mye å gjøre, forklarer Grønset.

– Vi har vært heldige som har hatt Joar med i dette prosjektet, sier leder i Oppdal Næringsforening Stein Mellemseter.

Kjenner markedet godt

Han forteller at det har vært viktig i startfasen av prosjektet å ha med Grønset med hans bakgrunn og kompetanse på salg av hyttetomter, men at de nå har måttet se seg om etter en arvtaker.

– Vi har funnet ut at Siri Mette og Steinar Furnes med sin erfaring innen turisme og markedsføring passer godt inn i konseptet, sier Mellemseter.

– Nå har ikke vi solgt like mange hyttetomter som Grønset, men vi kjenner markedet og regionen godt, forteller Siri Mette og Steinar Furnes.

Nå skal de allerede ut på visningstur til aktuelle hytteområder, etter at Grønset har samlet en del interesserte fra en messe i Trondheim.

Det å delta på ulike messer blir en del av arbeidet til Siri Mette og Steinar.

De forteller at at Møre og Kristiansund er et marked som det vil bli satset mer på, sammen med Trondheim som fortsatt dominerer markedet.

I tillegg vil Fjell- og Fårikålfestivalen og Rennebumartnan fortsatt være viktige markedsføringsarenaer i følge Furnes.

– Vi har også god erfaring med å stå på stand på butikkesentra i helgene, forteller de. Dette vil vi nok prøve ut også i forbindelse med denne jobben.

– Det blir litt mer uformelt på den måten, og folk er ikke så redd for å ta kontakt.

Vil ha med flere grunneiere

Furnes skal også jobbe med administrasjon av Vist Oppdal, og fortsetter sin virksomhet i Oppdal Event og Kurs- og Kongresservice.

– Vi tror det er en stor fordel å være med flere steder, sier Siri Mette. På den måten får vi en kjempeoversikt som gjør at vi kan gjøre en god jobb.

En viktig jobb for prosjektet er å få med flere grunneiere.

Joar Grønset mener at alle grunneiere med hyttetomter i Oppdal og Rennebu bør være med i dette fellesskapet.

– De må bare ta kontakt med oss så skal vi ta godt vare på dem, lover Siri Melle Furnes.