Fredag formiddag er preget av ustabilt vær i distriktet. Korte glimt av blå himmel, blir brått avløst av tett snødrev og dårlig sikt, noe som gjør kjøreforholdene krevende.

Temperaturen ligger rundt null, og kombinert med snøfall, gjør dette veiene snøglatte, noe bussen som var på opp bakkene til Mjuklia Leirsted og Gjestegård på Berkåk med ungdommer på tur til konfirmantleir, fikk erfare.

I Vassliveien, like etter å ha passert krysset Mjukliveien - Gamle Kongevei, skled turbussen like godt av veien og havnet med bakenden i grøfta. Uhellet var udramatisk, og de unge passasjerene tok beina fatt det siste lille stykket opp til leirstedet.

Njord Kletthammer i Oppdal Bilberging er på stedet, og forsøker å ordne opp i flokene. Etterpå skal han i gang med å få vogntoget som kjørte av veien ved Halland camping tidligere på dagen, opp av grøfta igjen.

Det er høyst sannsynlig ikke siste gang han må i aksjon i løpet av helga.

- Det har egentlig vært rolig frem til nå, men det har begynt å tikke inn meldinger om oppdrag, så det blir nok en del å gjøre utover dagen, spår Kletthammer mens han legger kjetting på bussen.

Kletthammer oppfordrer - i likhet med journalisten - alle de som er ute i trafikken om å kjøre forsiktig, og ta hensyn til vær, føre og medtrafikanter.