Etter en omfattende anbudsrunde, ble det konsulentfirmaet Rambøll Norge AS som signerte kontrakten for skisseprosjektet nytt sykehjem i Rennebu.

– Fra mandag 27. februar er arbeidet med skisseprosjektet i gang, noe både vi og de ansatte har sett frem til. Nå går vi over i en fase med mer konkret arbeid med byggetrinn 1 ved Rennebu helsesenter, sier leder i plan- og byggekomiteen for Rennebu helsesenter sier Marit Bjerkås.

Avtalen mellom Rennebu kommune og Rambøll innebærer at oppdraget skal påbegynnes i slutten av februar og være ferdig 1. oktober. Fastpris på gjennomføring av oppdraget er kroner 6.799.000, opsjon SØK 150.000 kroner, mens opsjon forprosjekt bioenergianlegg er på 25.000 kroner.

Stor interesse

Over 40 bedrifter viste interesse for prosjektet, og det kom inn hele 13 anbud fra firmagrupperinger i det desidert største og mest omfattende prosjektet kommunen noen gang har igangsatt. En enstemmig plan og byggekomite går for innstillingen fra Abakus AS, en bedrift som jobber med samordning og anskaffelser på vegne av kommunene, og tildeler Rambøll Norge AS oppdraget. Prosjektet omhandler rehabilitering og nybygg av helsesenteret på Berkåk, og er innarbeidet i økonomiplanen med en investering på 100 millioner kroner.

– Rambøll har god kjennskap til sykehjemmet fra før, blant annet gjennom samarbeid med Trøndelag brann- og redningstjeneste. Det var også Rambøll som leverte det klart laveste anbudet, sier Bjerkås.

Plan og byggekomiteen som består av Marit Bjerkås, Wenche Teigen (felleslista H/V), Endre Lien (Sp), Per Arild Torsen (KrF), Solveig Anglen (eldrerådet), Gun Aune (rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne), tillitsvalgt Halldis Nyrønning, Helge Aalbu (sekretær, adm.), og Solveig Løkken fra administrasjonen, har vært gjennom en stor prosess, hvor det er innhentet mye kunnskap om hva fremtidens omsorg krever av kommunen. Det er utarbeidet en oppdatert behovsanalyse som har vært med når anbudet ble lagt ut, og 11. januar ble tilbudene gjennomgått av prosjektleder Harry Lyder i Rennebu kommune og Marit Bjerkås som leder i plan- og byggekomiteen for helsesenteret.

Strenge krav

Det ble stilt strenge krav til tilbyderne, blant annet at de måtte dokumentere minimum tre tilsvarende oppdrag de siste seks årene.

– I neste uke vil vi i plan- og byggekomiteen for helsesenteret gå gjennom detaljerte behov for de ulike tjenestene før overlevering til Rambøll, forteller Bjerkås.

Innkjøpsrådgiver Svend Hoff Johnstad i Abakus AS, forteller at bedriften er kjøpt inn som en ren bistand, for å ivareta anskaffelsesprosessen i henhold til lov og forskrift om offentlige anskaffelser.

Johnstad kan i likhet med representantene fra Rambøll, fortelle om en ryddig prosess.

– Det har vært en ryddig og god prosess med Rennebu kommune, og nå håper vi, nei, vi skal, levere et flott helsesenter, bekrefter prosjektleder i Rambøll, Erik Hagerup.

– Vi skal nå lage et skisseprosjekt som ender opp i et anbudsgrunnlag for en generalentreprise, supplerer avdelingsleder i Rambøll, Hans Olav Endal.

Det blir i det hele tatt en heftig møterekke i tiden fremover, der man vektlegger viktigheten av at lokalpolitikerne og administrasjon er tett på fagfolkene, som er de som skal utføre jobben.

– Poenget er å legge til rette for en bærekraftig eldreomsorg. Halvparten av kommunens innbyggere må belage seg på jobbe innen helse og omsorg om 10-20 år om vi fortsetter som i dag. Det skjer jo ikke, så da må vi tenke nytt og fleksibelt, sier Marit Bjerkås.