Kjell Erik Bentsen (50) fra Rennebu ble i dag valg til ny styreleder i Norsk Sau og Geit. Han etterfølger Tone Våg fra Snåsa.

– Det er med stolthet og ydmykhet at jeg tar fatt på vervet som ny styreleder i denne stolte organisasjonen med stolte medlemmer, forteller Berntsen til Opdalingen.

50-åringen bor i Rennebu ved grensen til Soknedal sammen med sin kone og to barn. Han har vært bonde siden 1996, og har i dag 310 vinterfôra sau.

– Har gått gradene

Opp gjennom årene har Berntsen vært styreleder i Rennebu Sau og Geit, vært leder i fylkeslaget og sittet som styremedlem i Norsk Sau og Geit i to år.

– Jeg har gått gradene. Gårdsbruk og spesielt sau har interessert meg hele tiden. I tillegg liker jeg å holde på med organisasjonsarbeid. Det å være med å påvirke og se resultater er en stor motivasjon, sier han.

Rennbyggen ser på seg selv som strukturert og en person som liker at ting gjøres på en ordentlig måte.

– Som leder tror jeg dette er viktige egenskaper. Det at jeg er interessert i alt som har med sau og geit, er nok også en fordel, forteller Berntsen.

– Aktivt landbruk i Oppdal og Rennebu

– Hvordan vil du beskrive landbruket i Rennebu og Oppdal?

– Landbruket i både Rennebu og Oppdal er aktivt og oppegående. Generelt i Norge ser vi at vi har mange unge og fremoverlente bønder. Bonden som følger med i tiden og utnytter mulighetene overlever i fremtiden, sier han.

Berntsen ser på dagens markedssituasjon som den største utfordringen for norske sauebønder. I tillegg mener han det er viktig å være på rovdyrsituasjonen.

– Overskudd og stort fryselager gjør at omsetningsavgiften blir trukket direkte fra slakteseddelen når vi leverer. Kiloprisen på kjøttet er i tillegg redusert for å møte overproduksjonen. Dette utgjør flere tusen kroner for sauebonden, forteller den nye styrelederen.