Orkdalskvinnen i 70-årene som 2. august i 2015 kjørte over i motgående kjørefelt og kolliderte med en annen personbil på Voll i Rennebu er dømt til 90 dagers fengsel med to års prøvetid, samt en bot på 10.000 kroner, for å ha drept en person og alvorlig skadet en annen.

I tillegg ble kvinnen fradømt retten til å føre førerkortpliktig motorvogn i to år og fire måneder. Dersom hun ønsker å kjøre bil igjen må hun ta førerprøven på nytt.

Kvinnen må også betale saksomkostninger til det offentlige på 3000 kroner.

I tillegg til å stå til ansvar ovenfor det offentlige må kvinnen også betale 75.000 kroner i oppreisningserstatning til Linn-Kristin Ydse Høsøien som var den personen som ble skadet i ulykken. Retten reduserte beløpet med 25.000 kroner ut fra nedlagt påstand fra Høsøiens bistandsadvokat.

Tiltalte kjørte nordover på fylkesveien og hadde tre passasjerer i bilen. Høsøien kom kjørende i motsatt retning, hun hadde med seg en hund, men var ellers alene i bilen.

Tiltalte har forklart at det var stor trafikk i begge retninger. Hun husker ikke den direkte foranledningen for kollisjonen, men registrerte plutselig lyden av metall da bilen lå mot autovernet og at det smalt da hun bilen hun førte traff bilen som kom i mot.

Politiet har bragt på det rene at det var overskyet vær, våt asfalt, men oppholdsvær.

Hendelsesforløpet blir bekreftet av flere vitner på stedet.

Retten mener at tiltalte må ha sovnet bak rattet. Kvinnen som er i begynnelsen av 70-årene, var på vei hjem fra et turarrangement der hun hadde gått åtte kilometer og hun forklarte til retten at hun følte seg sliten. På grunn av det kalde været hadde reisefølget ikke stoppet opp for ta ta kaffepauser.

Tiltalte hadde heller ikke fått med seg at hun nesten frontkolliderte med en annen bil like før ulykken, noe som retten mener beviser at kvinnen faktisk hadde sovnet bak rattet. Hadde hun vært våken ville hun ha lagt merke til at hun holdt på å kollidere med en annen bil.

Ut fra disse betrakningene kom retten fram til at kvinnen er skyldig og at hun er "sterkt å bebreide for sin uaktsomhet i det hun sovnet på en trafikkert fylkesvei".