Tall fra fylkeskommunen viser at svært mange har søkt på sportslinjene ved Oppdal videregående skole. Det er også en positiv utvikling når det gjelder yrkesfagene.

- Vi har en rekordstor innsøking til vårt landslinjetilbud innen alpint. Her har vi nesten tre ganger så mange søkere som vi har kapasitet til å ta imot. Totalt ser det ut til at vi har 11 søkere til vårt tilbud innen curling, og det er vi også fornøyde med, skriver rektor Torkild Svorkmo-Lundberg i en pressemelding.

- Generelt er vi veldig godt fornøyde med søkertallene for neste skoleår. Det er en god fordeling, og vi har en positiv utvikling i antall søkere til yrkesfagene. Det har vi arbeidet målbevisst for, og vi ser ut til å ha lyktes godt med det, uttaler Svorkmo-Lundberg videre.

- Søkerstatistikken vi nå har fått inkluderer ikke søkere med voksenrett. Dette er for det meste søkere med minoritetsspråklig bakgrunn, og vi vet at vi får en god del slike søkere fra Rennebu og Oppdal i år. Søkerstatistikken inneholder også noen søkere som ikke har rett til videregående opplæring, men dette er en liten andel av totalen, forteller rektoren.

Her er statistikken for Oppdal videregående skole for neste skoleår:

Vg1 bygg- og anleggsteknikk: 17

Vg2 byggteknikk: 11

Vg1 elektrofag: 15

Vg2 elenergi: 9

Vg1 helse- og oppvekstfag: 25

Vg2 helsearbeiderfag: 11

Vg1 idrettsfag, ordinær: 15

Vg1 idrettsfag, landslinje: 40

Vg2 idrettsfag, totalt: 31

Vg3 idrettsfag, totalt: 23

Vg1 studiespesialisering: 30

Vg2 studiespesialisering: 31

Vg3 studiespesialisering: 24

Tilrettelagt opplæring: 3

Vg3, påbygning til generell studiekompetanse: 20