Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT) har gjennomført flere vurderinger på hvor i Oppdal sentrum en ny brannstasjon kan ligge. Nå har svaret kommet, og saken skal opp til formannskapet neste uke.

Med krav til innsatstid og at det i tillegg skal være mulig å rekruttere deltidspersonell innenfor alle boligområdene i sentrum, opplyser TBRT at plasseringen av brannstasjonen gir begrensninger på å gå ut av sentrumssonen.

På bakgrunn av tilbakemelding fra TBRT og kommunestyrets oppdrag der rådmannen bes utrede mulige plasseringer for ny brannstasjon innenfor sentrumsområdet, foreslår rådmannen å gå ut i markedet og be om tilbud fra eiere av egnede arealer.

Sentrumssonen som TBRT mener brannstasjonen bør ligge i avgrenser seg til Vikavegen, jernbanen, Aunevegen og riksvei 70.

Det er Oppdal kommune som skal bygge brannstasjonen, og blir eier av det ferdige bygget. Kostnadene til bygging av ny brannstasjon finansieres av leieinntektene fra TBRT.

Rådmannens tilråding:

Formannskapet legger til grunn at ny brannstasjon skal plasseres innenfor det område som TBRT har beskrevet i vedlagte kartskisse. Rådmannen bes om å innhente tilbud fra grunneiere med aktuelle tomtearealer ved offentlig utlysning, og vurderer egnetheten av disse opp mot tegninger og funksjonsbeskrivelse.

Sak om mulige plasseringer legges frem for Kommunestyret.