Solveig Torve (78) ble nylig valgt som ny leder i Oppdal pensjonistforening. Under årsmøtet tidligere i år var det Olav Nekstad som egentlig fikk dette vervet. Men grunnet dårlig helse måtte han trekke seg, og Torve som egentlig skulle være nestleder, rykket et hakk opp.

– Jeg måtte bare si ja til dette. Jeg har så lyst til at laget skal bestå. Vi har en utfordring med å få tak i nok folk til styret. Jeg har ikke erfaring med å lede møter, men jeg har vært med i styret i flere år, sier Torve til Opdalingen.

Som leder har hun blant annet ansvaret for festmøtene, som arrangeres første onsdag hver måned. I tillegg skal hun fortsatt være med i turgruppa til foreningen.

– Det er ganske stor aktivitet i Oppdal pensjonistforening. Vi har egne komiteer som tar seg av de ulike arrangementene, forteller hun.

Onsdag 5. april er neste festmøte i Oppdalshallen. Torve lover et fyldig program med musikk, dikt og annen underholdning.

– Som vanlig blir det sang fra koret Ekko. Motys kommer også for å vise bilder fra USA. Vi prøver å variere med innslagene fra gang til gang, sier hun.

Pensjonistforeningen har tidligere sponset kulturskolen i Oppdal med et instrument. I gjengjeld opptrer kulturskoleelevene for de eldre på møtene.

– Det tror jeg både vi og elevene setter pris på. Barna får samtidig god øving, smiler Torve.

Foreningen består i dag av 171 medlemmer. Mange av disse er ifølge Torve passive medlemmer. Mellom 40 og 50 mennesker pleier å dukke opp på festmøtene.

– Vi er ikke så godt fornøyd med oppmøtet. Det er et trivelig og sosialt arrangement. Vi må jobbe for å få flere aktive medlemmer, forteller Torve.