Statens vegvesens geolog har vurdert stedet der det gikk skred på riksvei 70 i Gråura. Oppryddingsarbeidet vil ta flere dager.

- Det har rast ned mye stein. I tillegg er det et parti oppe i fjellskjæringa som er usikkert. Dette må vi få ned før vi starter oppryddinga nede på vegen. Noen av blokkene som ligger på vegen er store og må deles opp for å få ryddet dem unna, uttaler seksjonsleder Torgeir Bye i Statens vegvesen i en pressemelding.

Geolog Ine Gressetvold fra Statens vegvesen forteller til Opdalingen at det kan bli nødvendig å fjerne en stor steinblokk som står på skrå oppe i fjellsida over Rv70 før man kan åpne veien igjen.

- Raset har kommet fra cirka 20 meter oppe i fjellsida og man må starte ryddingen øverst og så jobbe seg nedover. Det er snakk om flere store steinblokker og hele raset utgjør flere hundre kubikk steinmasse.

Gressetvold kan ikke på det nåværende tidspunkt fortelle hvor lenge veien kan komme til å være stengt, men da Opdalingen snakket med henne søndag formiddag tvilte hun på at vegen blir åpnet igjen i løpet av dagen og hun mistenkte at ryddejobben kan ta flere dager.

Det blir derfor lang vei hjem for hytteturistene som skal hjem etter helga eller de som pendler vestover i jobb.

- Hva er årsaken til raset?

- Det er nok tida som gjør at massene nå slapp taket. Det er relativt tørt i området så det virker ikke som om det er mye nedbør som har skapt raset.

- Er veien ellers trygg?

- Jeg vet det er blitt utført en del arbeid lags denne vegen og det kan være steder med større eller mindre rasfare, men det blir fulgt opp hele tiden.

Statens vegvesen varslet i går kveld at veien ville bli stengt på grunn av rasfare, og raset gikk knappe halvtimen etter at veien ble stengt.

Ine Gressetvold - ingeniørgeolog i Statens Vegvesen, Lars Klingøy - på vakt for Jenstad Maskin, Gjøra, og Odd Arne Torve, Lønset, ansvarlig for sperring fra oppdalssida. Foto: Inge Nordvik