Magne Brattset bor i Gisnåsen i Rennebu, er tidligere lokalpolitiker og representerte i sin tid Kristelig Folkeparti i kommunestyret. Brattset presiserer at han i denne sammenhengen snakker som privatperson.

Han er sterkt kritisk til fremgangsmåten gruppa fra Innset valgte å følge, da de satte i gang prosessen med å innlemme grendene Innset, Ulsberg, Gisnåsen og Havdal til Oppdal.

Brattset mener det hadde vært bedre å samle folk fra alle grendene til et informasjonsmøte, der de sammen kunne utvekslet synspunkter, både fra de som ønsker seg til Oppdal, og de som fortsatt vil være en del av Rennebu. Han tror også at sistnevnte gruppe består av flere enn man kanskje skulle tro.

- Vi hørte ingen ting om denne aksjonen før de sto på trappa og ville ha underskrifter. Hadde vi vært involvert fra starten, hadde vi selvsagt heller ikke blitt så overrumplet, sier han.

En overgang til Oppdal vil etter Brattsets mening medføre en helt annen hverdag for oss alle.

- Jeg skjønner ikke at innsetingene ville gå så langt som dette, og jeg håper virkelig ikke dette blir noe av. En oppstykking av Rennebu får så store konsekvenser at det rett og slett ikke bør gjennomføres. En delvis innlemmelse i Oppdal berører Rennebu kraftig, sier han, og uttrykker sterk bekymring over utviklingen.

Han tror at om en slik oppstykking blir en realitet, er det fare for at andre deler av kommunen følge etter, nær sagt hver til sin kant. Hvilket i tilfelle vil bety slutten på Rennebu som egen kommune.

- Med en slik oppdeling, vil andre deler av kommunen, for eksempel nedre del av Rennebu, gå til Meldal (Orkland), mens Nordskogen og Berkåk kanskje søker mot Midtre Gauldal, sier han.

Brattset kan være enig i at Rennebu til dels har ført en litt for sidrumpa politikk i forhold til utkantene, men har likevel vansker med å se at Innset og andre grender, blir spesielt stemoderlig behandlet av kommunen.

- Selv om jeg for så vidt er enig i at kommunen kunne ventet ett år til med å legge ned skolene, forundres jeg over at Innsetingene fremstår så hatske og villige til å ramme sin egen kommune. Det hadde jeg faktisk ikke trodd om dem, sier han engasjert.

Han mener det hadde vært mye bedre om hele Rennebu slo seg sammen med Oppdal, enn at alternativet med å dele opp bygda kan bli en realitet. Hastverk er som regel lastverk, og Magne Brattset mener det burde være rom til å tenke seg om. Han tror en sammenslåing likevel blir resultatet om noen år, noe mange kanskje ikke har reflektert over.

- Etter folkeavstemningen sa Fylkesmannen at innen 2025 skulle Oppdal og Rennebu slås sammen. Dette bør alle involverte merke seg, sier Magne Brattset.