Natt til søndag gikk det et stort steinras på riksvei 70 ved Gråura mellom Oppdal og Senterpartiet. Massene stengte umiddelbart den trafikkerte veien som knytter Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal.

Leder John Torve i Oppdal Senterparti er bekymret over rasfaren i området, og mener det er på tide å gjøre drastiske tiltak.

– Jeg mener det burde komme en utredning for tunnel for hele strekningen. Jeg er alltid litt småredd når jeg kjører strekningen Lønset-Gråura. Fjellet stikker mange meter ut over veien. Vi vet aldri når det skjer en dødsulykke, sier Torve til Opdalingen.

- Hovednerven mellom to fylker

Sp-politikeren mener det vil være en stor fordel å få lagt veien inn i fjellet.

– Veien er hovednerven mellom to fylker. I tillegg til rasfare om våren og sommeren, står tunge trailere fast på strekningen på vinterstid, forteller han.

Torve kommer til å ta opp saken med sine partikollegaer, og har allerede vært i dialog med Sunndal Senterparti.

– Statens vegvesen må gjøre en utredning for hele Gråura før vi politikere kan ta tak i dette videre. Vi må forholde oss til to fylkesting, så dette må bli et samarbeid, mener oppdalingen.

- Dyrt med tunnel

Lokallagsleder Jørgen Singsdal i Sunndal Senterparti støtter Torve.

– Det burde helt klart utarbeides en risiko- og sårbarhetsanalyse for området. For oss i Sunndal er det viktig å ha en sikker vei opp til E6 og jernbane. Å legge tunnel i Gråura er naturligvis en mulighet, men det må en utredning avdekke, forteller Singsdal til Opdalingen.

Seksjonsleder Torgeir Bye i Statens vegvesen forteller at det i 2016 ble bestilt en større rapport for området over hva som måtte utbedres og sikres i 2017. Om en tunnel er det riktige tiltaket vil han ikke spekulere i.

– Tunnel er nok kanskje litt drastisk med tanke på de høye kostnadene det innebærer. Det er gjort mange skredsikringstiltak i området tidligere. Vi i Statens vegvesen får drifte og vedlikeholde veiene så godt vi kan, så får politiske krefter avgjøre resten, sier Bye til Opdalingen.