Opdalingen fikk mandag kveld tips om at det var røykutvikling og blålys like i nærheten av grustaket på Moen noen kilometer nord for Oppdal sentrum.

Heldigvis kom røyken fra en brann som det lokale brannmannskapet i Trøndelag brann- og redningstjeneste hadde tent på selv. Fem brannmenn hadde øvelse med en mannskapsbil og en tankbil.

- Tidligere har vi øvd på røykdykking i to gamle brakker som står her. Nå skulle brakkene brennes ned, og da benyttet vi muligheten til å trene på ulike metoder for slukking, forteller utrykningsleder Ivar Moldal til Opdalingen.

Vaktlagene i brannvesenet i Oppdal har øvelser stort sett hver mandag hele året. Mandagens øvelse ble klarert med Oppdal kommune og grunneier.

- Vi fikk beskjed om å bruke blålys slik at folk ikke skulle begynne å ringe inn til 113-sentralen for å varsle om at de så røyk. De skulle se at vi var på plass på brannstedet, forklarer Moldal.

Ifølge utrykningslederen ble det ingen kjempestor brann av brakkene, men beskriver flammene som et stort bål.

- Vi skal være her til det meste har brent ned. Grunneier skal rydde opp etterpå, sier han.

Det at pressen plutselig dukket opp på øvelsen syntes brannmannskapet var stor stas. Så morsomt at de selv måtte knipse et bilde av Opdalingens fotograf.

Brannmester Steingrim Falksete forteller at de trenger flere personer til vaktlagene i Oppdal og Rennebu.

- Vi har fått inn en del søknader allerede. Vi trenger i første omgang to personer, men vi skal også gi tilbud til to andre personer som blir satt på venteliste, sier han.