Lørdag kveld ble riksvei 70 i Gråura mellom Oppdal og Sunndalsøra stengt på grunn av et stort steinras. Veien ble umiddelbart stengt i begge retninger og arbeidet med å rydde opp og sikre strekningen har pågått i et høyt tempo de siste dagene.

Tirsdag ettermiddag kunne seksjonsleder Torgeir Bye i Statens vegvesen opplyse at de kan åpne veien for ferdsel tirsdag kveld klokken 22.00.

- Det har vært gjort et omfattende arbeid for å få ryddet og sikret fjellskjæringa. Det er mange som har jobbet dag og natt for at vi nå kan åpne vegen igjen, sier seksjonsleder Torgeir Bye i Statens vegvesen.

- Arbeidet har gått raskere enn vi håpet på. Vi satser på å få åpnet veien i morgen onsdag. Vi er ennå ikke sikre på tidspunktet, men det kommer vi tilbake til, uttalte Bye til Opdalingen tidlig tirsdag. Senere opplyste vegvesenet at veien ville åpne allerede tirsdag kveld.

Det er ikke bestemt om begge felt blir åpnet for trafikk.

- Vi håper å kunne åpne begge felt, men vi vet ennå ikke hvordan veien ser ut under steiner som ennå ikke er ryddet bort, sier han.

Natt til tirsdag jobbet et skift hele natten med å rydde stein og renske berget i skjeringen.

- Det gjenstår en del pigging av stein og få transportert det vekk. I ettermiddag kommer det geologer for å se på fjellet igjen, forteller Bye.

Selv om veien nå blir åpnet, kan den bli stengt i kortere perioder. Mest sannsynlig må det gjøres ulike tiltak i etterkant for å sikre strekningen.