Det var i oktober i fjor at Oppdal Maskinkompani startet arbeidet med sentrumsplanen på gamle E6 utenfor Møllen Restaurant og Pizzeria og bortover mot Husfliden. I utgangspunktet skulle arbeidet startet i september i fjor, men det oppsto forsinkelser. Arbeidet stoppet av seg selv når vinteren kom, og denne uka startet de opp igjen med arbeidet.

– Det kommer til å være de samme oppgavene som skal utføres denne gangen som i høst. Utenfor Møllen Restaurant ble vi ferdig med det meste i fjor. Nå skal vi sette ned fundament til benker, forberede for trær og planter samt legge ut noen flere trekkrør i dette området. Samtidig skal vi jobbe oss sørover og bli ferdig med krysset i Ola Setroms veg mellom Skifer og Aunasenteret, forteller Mari Wognild, prosjektleder hos Oppdal Maskinkompani til Opdalingen.

Satser på å være ferdig til fårikålfestivalen

I løpet av neste uke kommer Nordheim natursten for å starte arbeidet med å legge kantstein. Dette blir et mer synlig arbeid på hvordan det kommer til å bli til slutt.

– Det blir veldig morsomt å se konturene av hvordan det kommer til å bli, sier Wognild.

I fjor ble arbeidet startet opp like før fårikålfestivalen gikk av stabelen. Det var det ikke alle som var like fornøyde med. Opdalingen skrev i fjor at Oppdal Maskinkompani har i lengre tid hatt dialog med butikkeiere og festivalsjef Stein Mellemseter for å løse utfordringen best mulig.

– At gravearbeidet startet akkurat nå er vi ikke særlig glad for, men vi aksepterer det. Problemet er at vi har adventstid og julehandel i den andre enden. Vi vil ikke at de næringsdrivende skal bli belastet da heller, fortalte festivalsjefen til Opdalingen den gangen.

– Når er det planlagt at arbeidet i sentrum skal være ferdig?

– Om alt går etter planen, så skal vi være ferdig med alt til festivalen i høst. Vi ligger per dags dato på skjema, sier hun.

Hun forteller at de nå kommer til å jobbe fram til sommeren, hvor det blir en stopp i tre uker i juli.

– En sentrumsgate som vil løfte Oppdal

Wognild forteller at de før sommeren kommer til å gjøre ferdig arbeidet som skal gjennomføres sørover, med unntak av noen dekkearbeider som vil gjennomføres etter ferien.

– Før fellesferien er planen å gjøre ferdig krysset og arbeidet utenfor Smak og Behag. Det skal legges skiferstein utenfor butikken og i tillegg skal all mur, eksisterende kantstein og asfalt fjernes. Etter at vi er ferdig sørover flytter vi oss mot riksvei 70 og skal ferdigstille resten av arbeidet utenfor Husfliden og blomsterforretningen. Det skal i tillegg opp en lekeplass ved krysset, og vi satser på at vi får alt utstyret i god tid før festivalen, sier hun.

Før påske hadde de et informasjonsmøte med butikkeiere og huseiere, hvor de orienterte om status og prosessen videre i prosjektet. Wognild forteller at de hadde et veldig positivt møte.

Selv om det er mye som gjenstår, har Wognild stor tro på at sluttresultatet vil bli bra.

– Personlig tror jeg dette vil bli kjempebra. Det er veldig artig å jobbe med et prosjekt man har stor tro på, og jeg tror dette kommer til å bli en fin sentrumsgate som vil gi Oppdal et løft, sier hun.