Styret i Sunndal Sparebank har med bakgrunn i strategiske vurderinger besluttet å etablere avdelingskontor i Ålesund. Etableringen vil skje som en samlokalisering med Aktiv Eiendoms-megling i nyoppussede lokaler på Moa.

Ved oppstart vil avdelingskontoret i Ålesund bestå av én rådgiver, som i dag er tilsatt ved hovedkontoret i Sunndal. Tore V. Vorhaug er ansatt som avdelingsbanksjef og er autorisert finansiell rådgiver.

Høsten 2016 etablerte banken nytt avdelingskontor i Molde, som så langt har vært en ubetinget suksess. Etableringen i Ålesund skjer i forlengelsen av dette, og med en klar ambisjon om å styrke kundegrunnlaget og posisjonen som en selvstendig lokalbank i årene framover.

– Over tid skal etableringen bidra til økt lønnsomhet og verdi-skaping for egenkapitalbevis-eiere, kunder og ansatte. Ålesund framstår som et svært interessant marked og Sunndal Sparebank er den første i Eika-Alliansen som etablerer seg fysisk i fylkets største by, skriver Sunndal Sparebank i en pressemelding.

Avdelingskontoret vil være i drift senest 1. juni i år.

– Jeg gleder meg til å starte på nye eventyr i Ålesund. Vi har valgt å starte avdeling i Ålesund for at vi skal være der, så jeg kommer nok til å være i Ålesund i en god del år framover, sier Tore V. Vorhaug til Opdalingen.

Han har jobbet hos Sunndal Sparebank i 2,5 år og han forteller at han trives veldig godt i Sunndal.

– Jeg ble tatt veldig godt imot da jeg kom hit, så det blir nok litt vemodig å skulle flytte fra bygda. Men det kommer til å bli spennende med nye muligheter i Ålesund, og jeg er sikker på at jeg kommer til å trives veldig godt der også, sier han.

Ser fram til samarbeid

Aktiv Eiendomsmegling har nylig etablert seg i Ålesund og består i dag av seks eiendomsmeglere. Samlokaliseringen vil skape synergier og forretnings-muligheter for begge parter. Partene arbeider også med en avtale om samlokalisering av Aktiv Eiendomsmegling i Molde ved Sunndal Sparebanks avdelingskontor der.

Vorhaug ser fram til å kunne jobbe tett med en gjeng gode meglere i Aktiv.

– Det er veldig bra med et slikt samarbeid. Vi i Eika satser på den personlige biten, og plasseringen vi vil få i Ålesund er perfekt. Vi skal inn i lokaler like ved kjøpesenteret på Moa, hvor det er enkelt for kundene å ta turen innom for en prat, sier han.

– Givende å hjelpe andre

Oppdalingen synes det er veldig kjekt å jobbe i bank. Han startet på økonomi og ledelse ved Høgskolen i Sogn og Fjordane i Sogndal, og han fant fort ut at dette var noe han hadde et naturtalent for.

Han gikk ut av skolen med en bachelor i hånda og har i ettertid autorisert seg på skadeforsik-ring, fondsparing, personforsik-ring og tatt et utvidet aksjekurs på Oslo Børs.

– Det er kjempeartig å hjelpe folk, som blant annet å hjelpe dem med å realisere boligdrømmene sine og å bistå og hjelpe de med å velge gode løsninger. Det viktigste for meg er at jeg kan være en person de kan stole på og at de vet alt om produktene våre, sier han.

– Det er veldig givende å hjelpe folk med å nå målene sine, sier han.