Arne Rønning ble søndag kveld tildet Lions Club sin høyeste utmerkelse for sin mangeårige innsats rettet mot ungdom i Rennebu.

Med Lions Club Rennebu som pådriver, startet Arne opp motorklubben i 1982, og gav seg ikke før i 2013. Hver onsdag i skoleåret tok han turen ned til klubben, for å bistå ungdom som heller ville mekke enn å spille fotball.

- Jeg har regnet ut at Arne har lagt ned omtrent tre årsverk som frivillig i motorklubben, sier Gunnar Svedahl.

Hovedpersonen selv ante ingen ting, da han var tilstede under Lions hyggekveld i kultursalen på Berkåk. Ikke før president i den lokale Lionsklubben, Jon Einar Værnes, bad ham om å komme frem.

- Lions Club Rennebu ble startet i 1981 , og uten frivillig arbeid har vi ikke kunnet holde på. For innsatsen vil vi tildele deg Lions høyeste utmerkelse, sa presidenten, før han overrakte Arne Rønning Melvin Jones plaketten.

Melvin Jones var han som i sin tid grunnla Lions Club International, noe som betyr at den verdensomspennende, humanitære organisasjonen fyller 100 år i år.

- Tiden i motorklubben har vært en trivelig tid som har gitt meg inspirasjon til å leve ett år lenger. At jeg mottar denne utmerkelsen, gjør at jeg føler at ungdommen og foreldrene har satt pris på det jeg har bidratt med. Jeg har aldri gruet meg til en kveld i motorklubben, understreker han.

Arne kan fortelle mang en historie etter 31 år i samkvem med motorinteressert ungdom. Blant annet begynte ungdommen, som er mellom 13 og 19 år, gjerne med kaffedrikkingen mens de var i klubben.

- De begynte å konkurrere om hvor mange sukkerbiter de kunne spise. Rekorden er 86, men da begynte vedkommende å bli nokså merkelig i øynene, så da stanset jeg opplegget. Nå får de maks to, sier han og ler.

Aktiviteten i motorklubben på Berkåk startet med mekking av tråsykler og mopeder. Over tretti ungdommer var med, og etter hvert begynte man å bygge go-carter.

- Det utviklet seg  til at vi bygde bane i Flåmoen, hvor det fortsatt er aktivitet, sier han.

Arne Rønning er den fjerde fra Lions Club Rennebu som mottar utmerkelsen. Tidligere er Melvin Jonses plaketten tildelt Gunnar Bruheim, Mikkel Myrmo og Klaus Grendal.