TrønderEnergi intervjuer nå søkere til to nye stillinger som for en tid siden ble utlyst av kraftgiganten. Stillingene er lagt til driftssentralen på Berkåk, og om noen trodde det skulle bli en hemsko i forhold til interessen, viser realitetene noe helt annet.

– Det er utrolig positivt med så stor søkermasse. Det er tydelig at det er stor interesse i å arbeide med fornybar energi. Det er ikke mange steder man får en slik mulighet som man nå får på Berkåk, sier konserndirektør produksjon i TrønderEnergi, Tormod Eggan.

Nesten halvparten kvinner

Da søknadsfristen gikk ut, hadde 79 søkere meldt sin interesse, og i tillegg til generell høy kompetanse blant søkerne, er det også gledelig at 40 prosent av søkerne er kvinner.

– Nå er vi i gang med intervjurunden, og vi har søkere med bakgrunn fra flere bransjer, forteller avdelingsleder produksjonsstyring i TrønderEnergi, Magne Røen til Opdalingen.

Produksjonsplanlegger

Bedriften søker etter en produksjonsplanlegger som skal styre vann- og vindproduksjonen fra sentralen på Berkåk. I tillegg søkes det etter en trainee for to år, som skal jobbe med analyse for vind og vatn. Trainee er et begrep som ofte blir brukt om en nyutdannet person med høyere utdanning som får en praksisperiode i en eller flere bedrifter i en tidsbestemt periode, og personen som får stillingen ved TrønderEnergi, har stor mulighet for fast ansettelse etter praksisperioden.

– Vi så for oss en del søkere fra oljesektoren, i og med at denne bransjen sliter en del for tiden, men herfra kom det faktisk ikke så mange søkere, sier Røen.

Luksusproblem

Ellers kom det søknader fra en rekke forskjellige områder. Folk med master og bachelor, folk med elektro og økonomibakgrunn og kandidater som har en kombinert økonomisk og teknisk utdannelse.

– Det er et vidt spekter i søkermassen, og vi opplever dette nærmest som et luksusproblem. Vi har ambisjoner om å velge ut kandidatene i begynnelsen av mai, og foretar sannsynligvis ansettelsene rett etter sommerferien, sier Magne Røen.