Det var Ola Husa Risan (Sp) som ønsket å få svar på om det kan være et kriminelt nettverk som står bak tiggerne som er på Oppdal, med henvisning til reportasjen i Brennpunkt i forrige uke om tyveri- og prostitusjonsmiljøet i Bergen.

- Vi har ingen ting som tyder på at det er noe organisert nettverk i Oppdal, fortalte Skårsmoen.

Han fortalte at det er de samme ansiktene som vi har sett i Oppdal de siste årene, og at det er en liten rumensk familie på tre - fire stykker.

Justisministeren har tatt til orde for å innføre tiggerforbud i de største byene, noe som det i dag er opp til kommunestyrene å vedta i de lokale politivedtektene.

Skårsmoen har ikke så stor tro på et forbud om tigging, selv om det er dokumentert at det går store pengestrømmer ut fra Norge.

Fra 2008 til 2012 gikk det mer enn en milliard kroner fra Norge til Romania, og mye av det stammer fra kriminell virksomhet i følge Skårsmoen.

- Det er ikke noe generelt tiggerforbud i Norge, og så lenge de ikke oppfører seg truende på noen måte har vi ingen hjemmel til å fjerne tiggerne, forklarte Skårsmoen.

Han kunne vise til at politiet ikke har registrert noe ulovlig virksomhet blant de rumenerne som oppholder seg i Oppdal nå.

- Samtidig må vi ikke være naive, sa lensmannen.