På bakgrunn av behovsbeskrivelse fra Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT) har Oppdal kommune i samarbeid med et arkitektfirma og ingeniører, utarbeidet plantegninger for den nye brannstasjonen i Oppdal.

20. april deltok prosjektleder Per Olav Lyngstad i et styremøte for TBRT. Her ble planene for brannstasjonen presentert for styrets medlemmer.

Under møtet kom det fram at deler av behovsbeskrivelsen til TBRT har noen mangler og uklarheter. Dette har ført til at antatt areal har økt med 500 kvadratmeter.

TBRT vil redusere kostnadene

I planene er det ikke tatt høyde for nødvendige funksjoner som tekniske rom, ventilasjon, trapperom, serverrom og bøttekott. I ettertid har det også kommet inn strengere krav til håndtering av HMS.

På styremøtet ble det kommentert at man anså kostnadene som noe høye og det ble stilt spørsmål om det var mulig å redusere kostnadene. Her ble det referert til utbyggingen på Frøya, der det bygges en ny stasjon utført i sandwichelementer til en lavere pris.

Styret i TBRT fattet følgende vedtak:

Styret tar saken til orientering. For å redusere kostnadene ber styret om at det gjøres en vurdering på alternative byggemåter, eksempelvis sandwich-konseptet.

Formannskapet vil ikke ha sandwich-bygg

Formannskapet i Oppdal kommune fikk tirsdag saken på bordet. I forkant av møtet påpekte rådmann Dagfinn Skjølsvold at kravene om plassering i sentrum gjør at det det må legges stor vekt på arkitektonisk uttrykk på bygget.

Han vil ikke at det skal utredes en alternativ byggemetode som er blitt gjort med den omstridte brannstasjonen på Frøya. Rådmannen mener at brannstasjon skal ha minst like god standard som stasjonene i Trondheim.

Et enstemmig formannskap gikk inn for rådmannens tilråding;

Formannskapet forutsetter at ny brannstasjon i Oppdal sentrum skal ha minst like god standard som stasjonene i Trondheim. Formannskapet anser det derfor som uaktuelt å iverksette ny utredning som omhandler en reduksjon i byggestandard.

Dersom TBRT ønsker reduksjon i sine funksjonskrav, bes TBRT om å informere om dette.

Prosjektet er kostandsregnet til 47,5 millioner kroner. Oppdal kommune må dekke 3,06 prosent av kostnadene, mens Trondheim kommune må betale 82,5 prosent av kostnadene til den nye brannstasjonen i Oppdal.