Støren-bedriften Norsk Kylling slutter med produksjon av kalkun. Rundt 20 innleide ansatte får ikke nye kontrakter. I tillegg sier de opp avtalen med 17 kalkunbønder. Det skriver adressa.no.

Norsk Kylling har siden 2012 vært heleid av Rema 1000.

Omstillingen hos Norsk Kylling får også konsekvenser for kalkunbønder i Rennebu. Kristine Ek Brattset mister sammen med mannen Lars Derned Brattset kontrakten på grunn av at Rema 1000 flytter produksjonen til Østlandet.

- Det er mange tanker som surrer i hodet når hovedinntekten til gården forsvinner. Nå må vi rydde tankene og tenke fremover, forteller Ek Brattset til Opdalingen.

På gården Gisnås, som ligger ved kommunegrensen mellom Rennebu og Oppdal, har de en årlig produksjon av kalkuner på rundt 25.000. I tillegg er de melkebønder.

Hun forteller at de fikk den tunge beskjeden mandag ettermiddag etter at Norsk Kylling hadde vært i møte med flere av kalkunbøndene som holder til i Trøndelag.

- Hva skjer videre nå?

- Norsk Kylling skal i samtaler med hver enkelt produsent, så vi må bare ta det derfra og se om det finnes andre muligheter. Det er en stor inntekt som nå forsvinner. Vi må prøve å erstatte den med noe annet, sier Ek Brattset.

Norsk Kylling har forespeilet at de trenger flere kyllingbønder, og at det derfor kan bli aktuelt å bygge om noen av kalkunfjøsene til kyllingproduksjon. Rennbyggen utelukker ikke den muligheten, selv om det krever større investeringer.

- Vi er i hvert fall heldige som har holdt på med dette så lenge at vi har nedbetalt kalkunfjøset. Jeg synes mer synd på dem som ennå har store summer lån, forteller rennbyggen, som sitter i styret til fylkeslaget til bondelaget.

Tommy Skamfer på Berkåk er en annen kalkunbonde som blir berørt av nedleggelsen på Støren.