Rennebu kommune kunne denne uken opplyse at Gerd Staverløkk fra Oppdal vil bli tilbudt stillingen som rektor på Rennebu barne- og ungdomsskole som åpner på Berkåk til høsten. Staverløkk bekrefter overfor Opdalingen at hun har valgt å takke ja til jobben.

– Jeg brukte påsken til å tenke og rådføre meg med folk. Nå har jeg bestemt meg for å takke ja til stillingen, sier Staverløkk, som ikke ser noe problem i å skulle pendle til Berkåk daglig.

Sitter i rådmannens stab

Oppdalingen kombinerer i dag jobben som undervisningsinspektør ved Aune barneskole og organisasjonssjef i staben til rådmannen i Oppdal kommune.

– Det har vært lærerikt å sitte i staben til rådmannen. Jeg har utviklet meg veldig. Mye av jobben her handler om planprosesser og strukturer. Det tror jeg er kjempenyttig å ta med seg til rektorjobben, forteller hun.

En av tingene som trigget Staverløkk til å takke ja til stillingen som rektor på Berkåk er muligheten til å få være med å bygge opp noe helt nytt.

– Det blir både artig og utfordrende å få være med å legge planer for hvordan den nye skolen skal bli. Jeg er glad i å jobbe med folk, og har stor interesse for skoleutvikling og kultur, sier hun.

Rektor-samarbeid

Rennebu barne- og ungdomsskole blir fra i høst den eneste skolen i Rennebu. Staverløkk forteller at hun kommer til å opprette dialog med rektorkollegaer i Oppdal for å få tips og råd.

– Det er kjempeviktig å få til et samarbeidsmiljø og ha andre rektorer å spille ball med. Vi står overfor de samme utfordringene i den norske skolen, forteller hun.

Staverløkk er ikke helt ukjent med sammenslåing av skoler og bygging av ny skole.

– Jeg var med på en mindre utgave av dette da vi bygde Aune barneskole og fikk elever fra Vollan. Det blir spennende å ta fatt på arbeidet når tre skoler i Rennebu skal bli til én, sier hun.