Etter forrige helg avsluttet Edvard Flå (7) årets skisesong med tur nummer tusen i bakken. Han er selv veldig fornøyd med det tallet.

– Det har vært en veldig lang sesong, så nå gleder jeg meg til sykkelsesongen starter, forteller han til Opdalingen.

Ski har vært en stor interesse for Edvard så lenge han kan huske. Han var rundt 1,5 år da han sto på ski første gangen og han hadde sin første tur alene i bakken i fjor.

– Jeg elsker å kjøre hopp og rail og i tillegg elsker jeg frikjøring, forteller han.

Edvards andre hjem

I løpet av en sesong er han oppi bakken mange dager i løpet av en sesong. I år hadde Edvard rundt 75 dager i bakken og han nådde tur nummer tusen forrige helg. I tillegg hadde også lillebror Ludvig (6) rundt 50 dager i bakken. Oppdal skisenter har valgt å holde åpent ei ekstra helg, men det blir ingen flere turer for familien i bakken denne sesongen.

– Jeg liker å stå på ski fordi man kan gjøre mange ting på ski, som å kjøre på hopp, rails, kjøre utenfor løypa og kjøre pudder. Jeg har gjort alt i år og det artigste er å kjøre utenfor løypene, sier han.

Den første turen han hadde alene uten mamma og pappa var han seks år.

– Det gikk veldig greit å sende han opp på sin første tur. Han er godt kjent i bakkene og han er veldig flink til å klare seg selv. I tillegg har han en god kontakt med dem som jobber i skisenteret og Arnulf Erdal og Arnt Gulaker holder ofte et lite øye med han. Skibakken er Edvards andre hjem, sier pappa Erik Flå og mamma Marit Skreen til Opdalingen.

Familien er flinke til å utnytte snøen som kommer, og når den første snøen for året har lagt seg, så setter de opp rails bak garasjen. Familien er aktiv gjennom hele året, med både ski og sykkel.

– På vinterstid er det mest alpint vi driver med og lite langrenn. Vi synes alle det er veldig artig med alpint, forteller Marit Skreen.

Når de skal ta turen i bakken, er de for det meste i Oppdal. Edvard har også fått testet anlegget i Åre og på Vassfjellet.

– Vi trenger ikke å reise bort når vi har så gode løyper her i Oppdal, forteller hun.

Ser fram til sommeren

Vinteren er på hell og våren melder snart sin ankomst.

– Nå gleder jeg meg til sommeren og til å kunne bruke trampolinen. Jeg er veldig klar for sommeren og gleder meg også til å ta fram sykkelen igjen, sier 7-åringen.

Edvard har også laget seg en liste over hvilke topper han vil sykle i år. Listen henger pent og pyntelig på veggen på kjøkkenet, slik at han kan se lista hver dag.

Han har satt seg som mål å sykle topper i Oppdal, Sunndal og Rennebu. Erik Flå forteller at de er gjennomførbare og at han har syklet noen av dem tidligere. Toppene han har valgt ut er Gravemsetra, Volladalen, Flatfjellet, Brustien, Høa, Storlirunden, Dindalen, Åmotsdalen, Veslehornet, Gråhåmmårn og Bårdsfjellet.

– Ser du for deg å kunne være skikjører på fulltid når du blir voksen?

– Kanskje. Men jeg synes også at sykling er like artig som å stå på ski, sier Edvard.