Jonas Holthe-Berg (23) fra Oppdal har siden oktober i fjor vært trainee hos Eiendomsmegler 1 Midt-Norge avdeling Oppdal. Han er oppvokst i Oppdal, og etter at han var ferdig på videregående, tjenestegjorde han i militæret i nord før han flyttet sørover til Hedemark. Der startet han på Høgskolen i Innlandet, bachelor i eiendomsmegling på Rena.

– På studiet er det veldig mye teoretisk arbeid, og jeg hadde lyst på litt praktisk arbeid. Det er lagt opp til at man kan ha en jobb ved siden av skolen. Så jeg ringte Stian Knutsen her i Oppdal og lurte rett og slett på om han var gira på å ha litt hjelp på kontoret, for jeg hadde sett at det var veldig mye salg her, forteller han til Opdalingen.

Bratt læringskurve

Oppdalingen forteller at han lært veldig mye den tiden har vært trainee her i Oppdal.

– Læringskurven har vært bratt. Jeg kjenner områdene i Oppdal og vet hvilke områder som er attraktive. Det har vært mye hyttesalg, og da har jeg fått sett bygda fra en annen side og det har vært veldig interessant, sier han.

Et salg han husker veldig godt, er da en hytte ble solgt på Nerskogen i påsketidene.

– Det var en designtegnet hytte og på privatvisning var det over 20 personer og det var veldig morsomt å se at den generelle interessen for hytta var veldig høy, sier Holthe-Berg.

– Jeg har fått en del ansvar

Holthe-Berg forteller at han har fått en del ansvar i tiden mens han har vært her i Oppdal.

– Det er kun meg og Stian på kontoret, så jeg har fått en del ansvar. Jeg har hatt mye kundekontakt blant annet og jeg har lært ting underveis på en forholdsvis hurtig måte, sier han.

– Eiendomsmegler 1 Midt-Norge har jo et meget godt støtteapparat som jobber med å få traineene best rustet til å bli best mulig eiendomsmegler. Vi traineer har felles fagsamlinger med fokus på både det faglige og det sosiale. Med det faglige aspektet, så er det stort fokus på relevant faglig påfyll. Dette kan være av fra relevant lovverk, til konkrete situasjoner fra tidligere. Vi har blant annet hatt fagsamling med besøk av takstmann som gjennomgikk hvordan de jobber. Slike samlinger har hjulpet meg i forbindelse med skole, men kanskje mest i hverdagen som trainee, og jeg er sikker på at jeg får bruk for det når jeg starter som eiendomsmegler, sier han.

Blir bymegler

Etter at han er ferdig som trainee hos Eiendomsmegler 1 avdeling i Oppdal i juli, setter han snuten mot Oslo. Der skal han starte i den nyoppstartede bedriften BN Bolig, som eies av BN Bank og Eiendomsmegler 1 Midt-Norge AS, og inngår i konsern med Eiendomsmegler 1 Midt-Norge AS.

– Jeg forventer at det blir mye jobb i starten og det er også noe jeg er innstilt på. Det er en veldig spennende bransje å jobbe i og jeg gleder meg til å komme i gang, forteller han.

– Har du noen drøm eller målsetting i yrkesstien du har valgt?

– Det er veldig mange som har en cowboy-tilnærming, hvor de skal selge 200 hus i x-antall år og deretter trappe ned. Jeg er mer interessert i å få det konsekvent bra over mange år og bygge opp en salgsmengde som gjør at jeg kan opprettholde kvaliteten og totalsalget, sier han.