Tirsdag fikk bygningsrådet saken om tomtealternativer til ny brannstasjonen på bordet. Utvalget skulle komme med uttalelser til kommunestyret, som skal gjøre det endelige vedtaket.

Opdalingen har tidligere skrevet at rådmannen vil legge den nye brannstasjonen ved det kommunaleide arealet mellom Vikavegen og Ålma i Oppdal sentrum.

Kari Toftaker (Sp) og Arnt Gulaker (Ap) i bygningsrådet mener at tomta til Prøven Bil i Vikavegen er det beste alternativet for lokalisering av ny brannstasjon. De mener at man bør undersøke muligheten for å kunne ta i bruk og bygge om den eksisterende bygningsmassen på tomta.

- Det er verdifullt å beholde tomta i Vikavegen som et friområde. Vi bør utsette saken og utrede tomta til Prøven Bil, mente Gualker.

- Tomta til Prøven Bil ligger midt i et veikryss og er tilgjengelig for mange veier i sentrum. Vi vet samtidig at de kan være en aktør som er på vei ut, sa Toftaker.

Prøven Bil er en av fire private aktører som har kommet med et tilbud i forbindelse med utlysningen etter tomt.

Arealet er på 6.879 kvadratmeter med påstående verkstedbygg og salgslokaler. Prisen er på 16.500.000 kroner, der tomtekostnaden utgjør 5.160.000 kroner.

Forslagene til Toftaker og Gulaker var så like at de ble enige om å gå for et felles forslag. Et enstemmig bygningsråd vedtok forslaget.

Bygningsrådet rår kommunestyret til følgende vedtak:

Saken utsettes. Kommunestyret ber rådmannen innhente dokumentasjon og utrede ombygging og utbygging av eksisterende bygningsmasse på alternativ 4 – Prøven Bil. Utredningen legges fram for kommunestyret 21.06.2017 for behandling og valg av alternativ.