I forbindelse med behandlingen av budsjettet for 2017 vedtok kommunestyret i Oppdal å bevilge 1,5 millioner kroner til igangsetting av forprosjekt for realisering av ny idrettshall, og at « ... ny idrettshall innarbeides i handlingsplan for 2018-2021».

– Ja, jeg er jo litt skuffet, men ikke overrasket, sier ordfører Kirsti Welander (Ap) til Opdalingen.

– Jeg hadde jo håpet at rådmannen hadde tatt de politiske signalene og lagt inn ny idrettshall i handlingsplanen.

Føler du at det er kritikkverdig at rådmannen ikke har fulgt opp kommunestyrevedtaket i desember?

– Ikke direkte kritikkverdig, og jeg forstår hva rådmannen sier om at dette er noe som må prioriteres politisk. Like fullt mener jeg at det er et kommunestyrevedtak som ikke er blitt fulgt opp.

Det er ønsker og behov for investeringstiltak til over 200 millioner kroner, mens det ifølge rådmannen kun er rom for rundt en fjerdedel av dette. Hva gjør at ny idrettshall er viktigere enn de mange andre tiltakene som ikke har fått plass?

– Vi går naturligvis gjennom alle forslagene fra enhetene, sier Welander, tydelig overrasket over det store beløpet.

– Jeg har ennå ikke lest hele forslaget, og trenger nok mer tid til å se på dette.

– Flere enheter har jo også mulighet til å prioritere nye tiltak innenfor sine egne rammer istedenfor å be om nye, friske midler, legger hun til.

Hvordan blir den politiske prosessen framover nå for å få inn nye tiltak som for eksempel ny idrettshall?

–Vi har et vedtak i kommunestyret fra desember, og jeg håper at vi på tvers av de politiske partiene står ved vårt løfte om ny idrettshall. Vi har en god avtale med fylkeskommunen, som vi har jobbet for i mange år.

–Da må Oppdal være med, og jeg håper at det blir allerede i 2018, sier Welander, som samtidig påpeker at dette er viktig for å få fortgang i utviklingsplanen for Oppdal Videregående skole, en plan som er blitt satt på vent til avklaring om idrettshall.

Hva med fotballgruppas ønske om en fotballhall?

– Min målsetting er at vi skal klare begge deler, svarer hun.

– Med den avtalen med fylkeskommunen vil vi ha muskler til å være med på det også.

– Vi har lovt et løft for barn og unge, noe jeg tror vi får med oss flere partier på.

Hun vil samtidig avvise kritikken fra enkelte som ikke forstår hvorfor en slik hall skal være så dyr og flott.

– Her må vi huske på at hallen vil bli en fast arbeidsplass, der det stilles klare krav om både standard og arbeidsmiljø, forklarer Welander.

Eiendomsskatt er en del av inntektsgrunnlaget for kommunen, blant annet til slike tiltak som en idrettshall. Hvordan opplever du kritikken fra Sivert Bjørnstad i Sør-Trøndelag Frp under Frps landsmøte lørdag, der du ble uthengt for å være arrogant og at du påtvinger innbyggerne en unødvendig skatt?

– Jeg ble jo litt overrasket og irritert, svarer Welander. Det er jo ikke hyggelig å bli kalt arrogant.

– Jeg forstår at eiendomsskatten kan virke usolidarisk for enkelte, men mitt inntrykk er at de aller fleste synes det er greit.

– Samtidig er det viktig at vi synliggjør hva pengene brukes til, legger hun til, og viser til et tidligere vedtak om at minst 50 prosent skal gå til infrastrukturfondet.

Welander er imidlertid litt usikker på om dette er blitt fulgt opp, og viser til at det er gjort et vedtak om at dette skal følges opp.

– Disse midlene skal ikke inn i den ordinære driften, men skal være med på å gi oss «det gode liv i en attraktiv fjellbygd".

Welander forteller at det ikke er snakket om en økning av skattesatsen ut over det som er foreslått.

– Vi må heller se på tiltakssida, vurdere avsetningen til disposisjonsfond, øke nedbetalingstiden på lån og se på de tjenestene vi har i dag, avslutter Welander.