Det forteller driveren av Wang House, Wang Shu Gang, som i dag åpner dørene til nye Wang House ved Oppdal gjestetun. Han har tidligere drevet China House Åndalsnes i nesten ni år.

– Jeg er veldig nervøs, men jeg gleder meg kjempemye til å åpne restaurant her i Oppdal, forteller Wang Shu Gang til Opdalingen.

I begynnelsen av april kunne Lars Hevle bekrefte til Opdalingen at det kom til å åpne en restaurant som serverer kinamat og sushi.

– Jeg kan bekrefte at det kommer en restaurant her i andre etasje. Vi har mange som er interesserte, alt fra lokale til større kjeder. Vi har ikke helt bestemt oss for hva vi ønsker, men vi er ganske klar på at vi ønsker noe nytt og som kan supplere til tilbudet som allerede finnes i Oppdal, uttalte Hevle til Opdalingen i starten av mars.

Asiatisk og norsk

Han flytter inn i lokalene i administrasjonsbygget ved Oppdal gjestetun, hvor det tidligere også har blitt drevet kinarestaurant for noen år tilbake.

Restauranten i Åndalsnes har han solgt og nå ønsker han å satse i Oppdal.

– En av grunnene for at jeg ønsker å starte restaurant her, er fordi jeg tror Oppdal vil være lønnsomt gjennom hele året. I Åndalsnes er det mest sesongbasert og jeg ønsker å drive en restaurant som har trafikk gjennom hele sesongen, sier han.

Wang Shu Gang kom til Norge i 1999 og har vært i restaurantbransjen siden 2001 og fram til nå. På menyen vil det bli servert mat fra Kina, Hong Kong, Indonesia, India, Thailand, Malaysia, Japan og Norge. Det vil også serveres sushi.

– Tror du det er et marked for asiatisk mat i Oppdal?

– Ja, det tror jeg. Jeg har hørt fra mange som jeg kjenner her i Oppdal at dette er et tilbud som har vært savnet her, sier han.

marked for asiatisk i oppdal: ja, det tror jeg – fordi jeg har hørt at det har vært et tilbud som har vært savnet

– Et spesielt bygg

Lokalet har blitt pusset opp og nå er det siste finish som skal gjøres før dørene åpner i dag. Foreløpig vil de være tre servitører og to kokker ved restauranten.

I tillegg til restaurant drift, skal han også servere frokost til gjester på gjestetunet.

– Hva var grunnen for at du falt for dette lokalet?

– En av grunnene er mye på grunn av Lars Helve. Han er en utrolig positiv person og han har hjulpet meg veldig for å få til dette. I tillegg er det et veldig spesielt bygg og har en fin plassering i sentrum, sier han.

– Jeg håper det er mange som vil ta turen innom og jeg kommer også til å skilte til restauranten fra veien, sier han.