Arne Braut (Sp) reagerer på utspillet til Oppdals varaordfører Ingvill Dalseg (H) og stortingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten (H), der de uttaler at man kan få totimers-avganger mellom Oslo - Trondheim gjennom en utredning som Jernbanedirektoratet har satt i gang.

- Jernbaneforum Dovre- og Raumabanen har spilt inn en mulighetsstudie til Nasjonal Transportplan. Dette ble gjort for ett år siden. Innspillet kom ikke for sent, som Torhild Aarbergsbotten hevder, sier den tidligere fylkesvaraordføreren til Opdalingen.

- Svaret er ikke nye utredninger

Som Opdalingen tidligere har skrevet viser utredningen til jernbaneforumet at stasjonsutbygging på Oppdal og Dombås og kryssingsspor på Engan i Drivdalen er nok for å få til totimers-avganger på Dovrebanen.

- Svaret er ikke nye utredninger som stortingsrepresentanten sier, men politisk vilje til å prioritere tiltak som utløser totimers-frekvens på Dovrebanen, mener Braut.

Investeringene som kan gi mulighet for hyppigere avganger var ikke med i Nasjonal Transportplan som ble lagt fram i april. Men NTP er ennå ikke vedtatt, og skal sluttbehandles på Stortinget 19. juni.

- Toget har ikke gått, mulighetene er her nå. Men skal dette bli noe mer enn prat må det prioriteres penger gjennom statsbudsjettet. Da blir jobben ganske konkret og enkel, sier Sp-politikeren.

- Lite ambisiøst

Braut registrerer at Dalseg understreker viktigheten av totimers-frekvens på Dovrebanen. Han håper varaordføreren bruker sin posisjon inn mot regjeringen og stortinget for å få det inn i NTP og en oppstart i statsbudsjettet i 2017.

- Det er derfor lite ambisiøst av Dalseg å uttale at hun er fornøyd med partiets arbeid i denne saken, og samtidig peker på nye utredninger og NTP om fire år, fortsetter Braut.